Defensieve fouten kosten FC Twente de kop tegen Vitesse

Met vier aanvallers en een nieuwe duo centraal achterin, trapte FC Twente in haar eigen Grolsch Veste af voor de wedstrijd tegen Vitesse. Op een veld dat enigszins verbeterd was ten opzichte van vorige week, golfde het spel op en neer. Toch was het Vitesse dat halverwege de eerste helft de overhand nam. De ploeg uit Arnhem kwam op voorsprong, laat in de tweede helft werd het 1-1 en in de extra tijd won Vitesse alsnog: 1-2

Al vrij vroeg in de wedstrijd leek FC Twente op voorsprong te komen. Hakim Ziyech snelde zich om de verdediging van de Arnhemmers heen en gaf voor op Corona. De Mexicaan leek met een kopbal te scoren, maar gebruikte zijn hand in plaats van zijn hoofd. Deze actie kwam hem op geel te staan. Vitesse kreeg het wel voor elkaar om op een reguliere manier op voorsprong te komen. De jonge Ter Avest bracht Martina in de problemen door hem de bal toe te spelen. Traore ontfutselde de bal van Martina en gaf voor op de vrijstaande Labyad, die de bal eenvoudig kon binnenwerken: 0-1.

Aan de kant van FC Twente ontpopte Jesús Corona tot de beste man van het veld. Met goede acties zette hij soms 3 tot 4 spelers van de bezoekers uit Arnhem te kijk. In zijn nieuwe rol op de nummer 10 positie kwam hij vaker aan de bal.

In de tweede helft zag het wedstrijdbeeld er anders uit. FC Twente kwam meer aan voetballen toe en werd daardoor ook sterker. In de 82e minuut maakte de sterkste man van het veld, Jesús Corona, de 1-1 uit een corner. Lange tijd leek het er op dat Twente de 2-1 zou maken. Een levensgrote kans voor Corona en een schot van Castaignos, waarop doelman Room geweldig redde, mochten niet baten.

[google]FC Twente toonde strijd en het publiek stond erachter. Een hele tijd hing de 2-1 voor de thuisploeg in de lucht. Toch was het Vitesse dat het duel winnend afsloot. Opnieuw een defensieve fout leidde de winnende van de Arnhemmers in. Dit maal ging Tapia in de fout. Kazaisjvili strafte dit genadeloos af: 1-2

Dit verlies betekent de vierde nederlaag van FC Twente op een rij.

Geel: Corona, Kashia (Vitesse)

Opstelling FC TWENTE: Stevens,Ter Avest (Eghan/74),Martina,Tapia,Schilder,Mokotjo, Corona,Ziyech,Ould-Chikh (David/60), Castaignos,Mokhtar

Opstelling VITESSE: Room,Diks,Kashia,v.d.Heijden, Achenteh,Pröpper,Vejinovic (Mori/89), Kazaisjvili,Labyad (Ibarra/67),