Twente Insite

FC Twente Nieuws

Demmers waarschuwt selectie: “Zo niet dan zal dat keihard afgestraft worden.”

Demmers waarschuwt selectie: “Zo niet dan zal dat keihard afgestraft worden.”

Zaterdag 26 augustus staat voor Jong FC Twente de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op het trainingscomplex in Hengelo neemt de ploeg van Dennis Demmers het om 18:00 uur op tegen Capelle. De ambities bij Jong FC Twente zijn duidelijk. De ploeg wil het liefst zo snel mogelijk weer promoveren naar de tweede divisie nadat het vorig seizoen kansloos degradeerde. Uiteindelijk is het streven om weer terug te keren in de Jupiler League, maar dat is iets voor de langere termijn.

Demmers is aangesteld als de opvolger van Paul Bosvelt en ook de selectie heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. Van de selectie van vorig jaar zijn nog maar een paar spelers over. Om de selectie weer op peil te krijgen werd er zowel Nederlands als buitenlands talent aangetrokken. Onder andere Browning, Sambissa, Zinga, De Lange, Fernades en Frimann zijn stuk voor stuk spelers die de potentie hebben het eerste elftal te kunnen halen.

Kwalitatief heeft Demmers een prima selectie, maar de trainer waakt voor het fysieke deel dat komt kijken in de derde divisie. “Wij moeten ons goed wapenen tegen de fysieke kracht van de tegenstanders. In deze competitie treffen we tegenstanders met oudere en fysiek sterke spelers. Voetballers die meer ervaring hebben en waarvan sommigen terugkomen uit het betaalde voetbal.”

“Wij weten dat we spelers hebben die goed kunnen voetballen, vaker trainen en de juiste fitheid hebben”, vervolgt Demmers op de clubwebsite. “We zullen dan ook het verschil moeten maken op een andere manier dan fysiek de strijd aan te gaan. Voor onze spelers is dit een fantastische competitie om zich te kunnen ontwikkelen. De jongens zullen tot het uiterste moeten gaan om te kunnen presteren, zo niet dan zal dat in de wedstrijden keihard afgestraft worden.”

Toch is directe promotie niet het allerbelangrijkste doel voor Demmers. “Voor mij is het seizoen geslaagd wanneer wij de ontwikkelpunten van spelers hebben kunnen verbeteren en hun kwaliteiten nog meer verfijnd hebben waardoor de stap naar het eerste elftal kleiner is geworden”, besluit de oefenmeester.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op