Twente Insite

FC Twente Nieuws

Denneboom en zijn kleurrijke carrière: “Dat was eigenlijk allemaal nergens voor nodig”

Denneboom en zijn kleurrijke carrière: “Dat was eigenlijk allemaal nergens voor nodig”

Romano Denneboom vertoont tegenwoordig zijn kunsten in de tweede klasse van het amateurvoetbal, bij Kruisland. In een interview met Tim van Boxtel van BN De Stem vertelt hij over zijn kleurrijke carrière. Hoe hij te veel geld uitgaf bij SC Heerenveen en de avonturen die hij meemaakte met beroepsrebel Marko Arnautovic.

Inmiddels is Denneboom 37 lentes jong. Zeven jaar geleden stopte hij echter al met profvoetbal. Na zijn tijd bij FC Twente vertrok hij naar Sparta Rotterdam. Verschillende stages in het buitenland liepen op niks uit. “Ik liep op verschillende plekken stage omdat zaakwaarnemers me gek maakten, maar was er eigenlijk wel klaar mee.”

Op zijn achttiende maakte hij zijn debuut bij SC Heerenveen. Drie jaar daarvoor was hij gescout. Destijds verdiende hij veel geld. “Zo kocht ik een Rhodesian Ridgeback, een kanon van een hond van een paar duizend gulden, omdat ik die mooi vond. Dat waren gigantische beesten, die vochten vroeger zelfs met leeuwen. Ik heb hem uiteindelijk weggedaan, want kon er helemaal niet voor zorgen.” We denken even terug aan het paard van Leroy Fer. “Ook heb ik een dikke auto gekocht, terwijl ik gewoon een Volkswagen van de club had. Dat was eigenlijk allemaal nergens voor nodig.”

Hij vertrok van Heerenveen naar NEC. Drie succesvolle seizoenen in Nijmegen leverden hem een transfer naar FC Twente op. “In die tijd heb ik mijn enige interland gespeeld, tegen Liechtenstein. Ik zette mijn auto maar op P4, vond het ook zo lullig om mijn Toyota van de club tussen die dikke bakken van Makaay, Van der Vaart, Sneijder en Davids te zetten.”

Voorronde Champions League

Met het Twentse Ros op de borst speelde Denneboom voorronde Champions League tegen Arsenal, in een volgepakt, splinternieuw Emirates Stadium. Later ging het mis. “Steve McClaren haalde Stoch, Ruiz, Parker en Arnautovic. Die waren gewoon beter, maar ik was ontevreden en vertrok op huurbasis naar Sparta.”

Arnautovic

“Die kwam een keer aan bij de club met een dikke Audi, terwijl hij geen rijbewijs had. Een dag later hoorden we dat hij die Audi op de terugweg bij iemand de tuin in had gereden. Hij was echt knettergek, maar ook goudeerlijk.”

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op