Twente Insite

FC Twente Nieuws

Derksen krijgt bijval van Verbeek: FC Twente heeft teveel spelers gehaald

Derksen krijgt bijval van Verbeek: FC Twente heeft teveel spelers gehaald

Johan Derksen kreeg veel hoon over zich heen toen hij zich aan tafel bij Voetbal Inside negatief uitsprak over het grote aantal spelers dat er rondloopt bij FC Twente. Het ging over het gezamenlijk aantal spelers van het eerste elftal, Jong FC Twente en FC Twente onder 19. Vandaag laat Gertjan Verbeek weten dat hij er net zo over denkt als zijn collega bij RTL7.

“Als je 45 spelers voor het eerste en de beloften hebt, en nog eens 22 voor onder 19, zijn dat te grote aantallen. De kwaliteit sneeuwt dan onder in de kwantiteit. Hoe beman je zoiets, hoe train je het, verzorg je het?”, vraagt de trainer zich hardop af. “Zet je de hele staf in ten bate van die paar toptalenten, of kies je voor ‘breedtevoetbal’? Dan ga je dus schipperen en dat moet je niet doen. Het is goed of slecht in topsport. Richt je nou echt op die paar toptalenten en zet daar op in.”

De problemen van het hebben van teveel spelers was afgelopen week goed zichtbaar. Dennis Demmers startte met maar liefst negen spelers uit de a-selectie en liet er vervolgens nog twee invallen. Hierdoor zat een groot deel van de spelers van Jong FC Twente niet eens bij de selectie. “Zij worden dan zaterdagmorgen door Boudewijn Pahlplatz en Jan de Jonge getraind. Dan praat je over zinvol bezig zijn. Tegelijkertijd moet je eisend zijn en je afvragen of deze jongens de kwaliteiten hebben om het eerste elftal te halen. Je moet een klimaat scheppen waarin de beste met de beste tegen de beste speelt”, besluit Verbeek in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op