Dervisoglu scoort hattrick in bizarre slotfase tegen Jong Oostenrijk

Halil Dervisoglu is één van de spelers die eerder deze week is uitgevlogen. De 20-jarige aanvaller sloot aan bij Jong Turkije dat twee kwalificatieduels op het programma had staan. De eerste wedstrijd tegen Jong Oostenrijk stond gepland voor vrijdagavond.

Dervisoglu kreeg de plek in de spits toegewezen van de bondscoach en stelde zijn trainer niet teleur. Na een 1-0 achterstand scoorde Dervisoglu twee keer en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

De aanvaller scoorde namens Jong Turkije in de 64 en de 81e minuut. Toch was het Jong Oostenrijk dat in de 90e minuut brutaal langszij kwam. Hiermee leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar dat liep toch anders.

Het was Jong Turkije dat de wedstrijd alsnog wist te winnen. Het was opnieuw Dervisoglu die het net wist te vinden. De aanvaller van FC Twente deed dit in de 92e minuut en completeerde hiermee zijn hattrick.