"Deze nederlaag is erg zuur"

Gisteravond speelden de beloften van FC Twente de laatste thuiswedstrijd in de Jupiler League. Volgend jaar zal het elftal, wat nu nog onder leiding staat van trainer Jan Zoutman, weer plaats gaan nemen in de reguliere beloftencompetitie. Jong FC Twente hoopte de laatste thuiswedstrijd op het tweede niveau van Nederland mooi af te sluiten, echter had het lot andere plannen.

De ploeg van Jan Zoutman kreeg in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven enkele kansjes om de openingstreffer te maken, maar liet dit na. Beide ploegen proberen gedurende de hele wedstrijd de score te openen, maar dit bleek tevergeefs. Ook in het laatste kwartier was Jong FC Twente nog zeker niet de mindere van de twee. Uiteindelijk was het FC Eindhoven die ver in blessuretijd de trekker overhaalde, en er met de winst vandoor ging.

[google] Trainer Jan Zoutman, die deze zomer de overstap zal gaan maken naar Quick Boys in Katwijk, is zeer teleurgesteld over het feit dat de wedstrijd in de allerlaatste minuten alsnog uit handen is gegeven. "Deze nederlaag is erg zuur", aldus Jan Zoutman op de officiële website van FC Twente. "Ik denk dat we een gelijkopgaande wedstrijd hebben gespeeld. De eerste helft waren er weinig kansen, maar de tweede helft hadden wij voldoende mogelijkheden om een goal te maken. In plaats van 1-0 of 2-0 wordt het dan vlak voor tijd 0-1. Ondanks de nederlaag ben ik zeker niet ontevreden over het spel en de discipline van de ploeg. We hebben er alles aan gedaan. Daarom is het heel jammer dat we er niet in geslaagd zijn om ons zelf te belonen door te scoren." besluit hij.