Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Die spelers die twee trainers hebben weggestuurd zijn er verantwoordelijk voor dat deze mooie club degradeert”

“Die spelers die twee trainers hebben weggestuurd zijn er verantwoordelijk voor dat deze mooie club degradeert”

Maandagavond laat tijdens de uitzending van NPO 1 Lang de Lijn kwam ook FC Twente ter sprake. De heren Robbert Meeder, Renze Klamer, Stef de Bont en Arman Avsaroglu spraken over hoe het zover heeft kunnen komen dat FC Twente nu op de laatste plek staat in de eredivisie en het degradatiespook regelrecht in de ogen kijkt. Ook werd er gesproken over de spelers die zeker niet vrijuit gaan in het verhaal.

“Laten we niet vergeten dat FC Twente een jasje uit heeft gedaan. Maar het heeft nog steeds een begroting van de subtop van de eredivisie. Het is niet dat ze de middelen niet hadden. Denk even aan Roda JC, VVV dat gepromoveerd was, Excelsior waar je van weet dat ze weinig middelen hebben en NAC Breda met een kleine spelersbegroting. De middelen hadden ze wel maar volgens mij gevoel heeft FC Twente heel erg ingezet op leuke aantrekkelijke voetballers. Een nummer tien, een negen en nog een buitenspeler. En dan moet je plots degradatievoetbal gaan spelen en dan heb je gewoon andere types jongens nodig.”

“Deze selectie was totaal in disbalans en dat is het nog steeds. Of je dan Hake voor de groep zet of Verbeek of Pusic. Het maakt allemaal niet heel veel uit volgens mij. Dat elftal is gewoon niet op orde en er wordt nu wat anders gevraagd in deze fase van de competitie. En met alle respect. Ik vind Adam Maher een fantastische voetballer en helemaal in zijn beste jaren bij AZ, dat is geen jongen om degradatievoetbal mee te spelen.”

Op het moment dat Hake werd ontslagen stond FC Twente er op de ranglijst wel slecht voor, maar volgens de statistieken van onder meer de expected goals, had de ploeg ook veel pech. Met de aanstelling van Verbeek werd het niet beter, maar juist slechter. Toch denken de heren niet dat clubs er anno 2018 al zover zijn dat de statistieken bepalen of een trainer blijft of niet.

“Het is meer op gevoel. Of er vertrouwen vanuit de spelersgroep is en hoe de directie kijkt naar de trainer. Dat is bij FC Twente heel pikant geweest, dat hele middelmatige voetballers tot twee keer hebben opgeroepen tot het vertrek van hun trainer. Dat is bij Hake gebeurd, dat is bij Verbeek gebeurd. En dat is bijna niet uit te leggen als de spelers week in week uit niet presteren, maar er wel in slagen in één seizoen twee trainers weg te sturen. Die spelers moeten ze eens heel goed aan gaan kijken. Die zijn er uiteindelijk verantwoordelijk voor dat deze mooie club degradeert. En als ik dan hoor dat Jeroen van der Lely, één van de minste voetballers van FC Twente, er mede verantwoordelijk voor is dat Hake is ontslagen. Dat kan ik bijna niet geloven.”

“Alles valt en staat of de spelers nog in je geloven. Bij Verbeek, je kan van hem zeggen wat je wil, maar die heeft een hele duidelijke Filosofie. Die wil hard trainen en is van de discipline. En als die spelers dan zeggen: we trainen te hard. We hebben er geen zin in doen het niet meer voor deze trainer.

“Welke kans heeft dan een filosofie en een strategie van een trainer bij een club als ze na een paar wedstrijden al zeggen: doei. Hoe kun je nu te hard trainen als je topsporter bent? Te weinig rust kan ik nog geloven, maar te hard trainen dat kan niet.”

6
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
voetballiefhebberHans WallinYvonDickSjef Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
voetballiefhebber
Gast
voetballiefhebber

Als je bij god’s gratie door een blessure van een ander mag meevoetballen in het eerste van fc Twente. Als je al hebt aangegeven dat je door te weinig speelminuten ergens anders wil gaan kijken. Als je je voetbalschoenen al een keer omgeruild hebt voor schoolboeken. Als je dan weet dat er een stadion vol zit met diegene die alleen maar verlangen dat je harder werkt op het veld en op de training . Ga er dan a.u.b voor de laatste paar wedstrijden en kom eens een keer op langs die zijkant en geef de perfecte voorzet op Tom Boere… Lees verder »

Hans Wallin
Gast
Hans Wallin

Te hard trainen?het is toch het beroep?Er worden riante salarissen opgestreken…

Yvon
Gast
Yvon

Niemand weet hoe het werkelij’ zit dus ka; hieriver niet een goed oordeel worden gegeven.

Er zal vast meer aan de hand zijn geweest en niet alleen spelers maar ook de staf hebben hier invloed op gehad

Dick
Gast
Dick

saboteurs moet je direct verwijderen,want dat zijn de rotte appels in de ploeg. weg ermee.

Sjef
Gast
Sjef

Weer een stelletje betweters aan het woord. War halen ze de wijsheid vandaan?

Joop
Gast
Joop

Ja weg sturen .ik weet niet of dat wel kan ze hebben een contract. Of je moet het op werk weigeren gooien misschien. Maar al willen spelers een trainer weg hebben welk bestuur luisterd dan na de slechtste spelers die je hebt.en al helemaal niet naar een speler doe vorig jaar nog wou stoppen. (Had hij dat maar gedaan)