Connect with us

FC Twente Nieuws

Dik Wessels en FC Twente liggen in de clinch: “Ellende heb ik al genoeg gehad”

Published

on

dik-wessels-twente
FC Twente is goed op weg naar een goede toekomst, al loopt niet alles op rolletjes. De raad van commissarissen en directie van de club in Enschede liggen in een conflict met de financiers die onder leiding staan van miljardair Dik Wessels. De garantstelling van twaalf miljoen Euro vanuit het bedrijfsleven zou door deze clinch nog wel eens in het gedrang kunnen komen. Er wordt volgens de TC Tubantia geëist dat FC Twente-commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts, en directeur Onno Jacobs afscheid nemen van FC Twente. Voor Schutrups zou er eventueel een uitzondering gemaakt kunnen worden, maar dan mag hij geen voorzitter meer zijn, aldus bronnen rond FC Twente. Als Dik Wessels af zou haken zou dit financieel grote gevolgen kunnen hebben voor de Tukkers. De bouwmagnaat staat namelijk voor vier miljoen Euro garant en leent de club in Enschede daarnaast een bedrag van vier miljoen Euro. Daarmee staat Wessels bovenaan het lijstje met vijftien te hulp schietende zakenmensen. Echter hebben een aantal van deze personen geen vertrouwen meer in Schutrups, Heerts en Jacobs. FC Twente heeft onlangs toegegeven aan de eis van collega-clubs om een schadevergoeding te betalen van 1.7 miljoen Euro. Niet alleen bij de supporters zorgde dit voor opschudding, het blijkt dat ook het huidige conflict voortkomt uit deze toezegging. Daarnaast zijn een aantal financiers allerminst te spreken over het feit dat de garantstelling op korte termijn al noodgedwongen zou worden aangesproken. Dik Wessels is klaar met alle ellende en gaat maandagavond om de tafel met de andere garantstellers. "Het klopt dat er een behoorlijk verschil van mening is. De informatie die jullie hebben klopt voor 70% , maar 30% ontbreekt. Maandagavond praten wij als garantstellers met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, absoluut niet. Maar ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad." laat Wessels weten in gesprek met de TC Tubantia. Ook FC Twente heeft gereageerd op het ontstane conflict. "Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van 5 miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen. We hebben de garantstellers nu een vorm van toezicht aangeboden en hopen er men hen uit te komen. Maar terug naar tijd van ‘wie betaalt bepaalt’ is op basis van onze nieuwe statuten niet meer mogelijk." besluit woordvoerder Marcel Wendrich tegenover de krant.

16 Comments

16 Comments

 1. Roy

  26 juni 2016 at 20:30

  Dik Wessels is gewoon een lafaard!
  Neem onze nieuwe hoofdspondsor Alfons Wispels met 27 miljoen aan eigen vermogen in de quote van 2013
  Dik Wessels in de quote van 2013: 2100 miljoen!
  Dik had Twente al lang groot kunnen maken net zoals andere zelfs buitenlandse investeerders voor andere clubs doen maar loopt bij elk ding nu al te zeiken dat ie er plezier in wil houden.
  Iedereen is blij dat de rust is wedergekeerd en Dik slaat weer op de trommel.
  Bah, bah, bah!
  Dikke pluim voor Alfons die met ‘maar’ 27 miljoen Euro een Skybox to much vind en gewoon tussen ons komt zitten.
  Dik als ik jouw geld had dan had ik serieus waar 100 miljoen in Twente gestopt een club uit mijn regio want ik leef maar 1x!
  Ik heb mijn vrouw en dochter verloren en wil er zo mijn schadevergoeding in stoppen doe je mee?

 2. bert

  25 juni 2016 at 18:53

  Ze leren het nooit. Nu Dik Wessels weer verneuken !

 3. Noce

  25 juni 2016 at 14:56

  Die deal met de ECV was een brug te ver voor iedereen en die deal had nooit en te nimmer moeten komen . Men zegt wel..als men die deal niet had gemaakt dan was men die licentie kwijt , maar hoezo dan ? Kan de ECV de licentie intrekken ? Tuurlijk niet , alleem de KNVB kan dat doen en ook zonder die deal had Twente uiteindelijk gewonnen bij de beroepscommissie aangezien het ging om het gestelde vertrouwen die de KNVB aan FC Twente heeft gegeven met de 15 december afspraken . Die deal van de ECV is in een veel latere stadium gekomen en had niets te maken met de 15 december afspraken . Jammer hoe alles weer gaat en had gedacht dat we aan de toekomst zouden kunnen werken .

 4. Voetbal vrouw

  25 juni 2016 at 11:16

  Hier word ik weer verdrietig van houd het gedoe nou nooit op ???

 5. Herman Oldenhof

  25 juni 2016 at 09:59

  Jammer van de 1,7 miljoen, maar het kon kennelijk niet anders. Het is nu eenmaal gebeurd en dat is Onno Jacobs niet kwalijk te nemen. Het zou beter zijn nu met vereende krachten FC Twente vooruit te helpen, op nieuw gedoe zit niemand te wachten.

 6. Paul

  25 juni 2016 at 09:40

  Wat een gezeik weer!!!

 7. Eric

  25 juni 2016 at 08:56

  Wie betaalt, bepaalt.

  Gaan we weer.

  • Banie

   25 juni 2016 at 09:49

   Nee dat nooit meer!

 8. Wendy

  25 juni 2016 at 08:52

  Wat is dit ni weer? Dacht dat we het er over eens waren dat we naar de toekomst moeten kijken, en nu weer dit of heeft de krant weer een haedline nodig en word 3/4 weer uit de duim gezogen. Ik ben het ondertussen behoorlijk zat. Geef de mensen die de zwaarste kar getrokken hebben vertrouwen dat ze niet voor Sinterklaas hebben gespeeld maar uiteindelijk niet anders konden dan de 2,7 mil. Maar staan die gratis kaarten dan ook nog steeds? Zal gezellig worden in de veste dan. Twente supporters moeten hen dan maar overrulen dat ze niet worden gehoord en ze gewoon negeren als aasgieren.

 9. Banie

  25 juni 2016 at 08:45

  Lekker hoor! Eerst toezeggingen doen en dan nu pas eisen gaan stellen. Jammer te laat! Dat lijkt echt nergens op! Net zo onbetrouwbaar als de rest! Als Dick graag wil bepalen had hij wat meer moeten betalen en de club gewoon moeten kopen.

 10. frank reuvers

  25 juni 2016 at 08:32

  Wat is dit nu weer,begint het gedonder van voren af aan.

 11. Henk

  25 juni 2016 at 08:13

  Die 3 moeten weg. De financiële nood is zo hoog , maar de heren gaan Sinterklaas spelen en geven 1,7 miljoen en gratis kaarten weg. En wat heeft het de club opgeleverd ? Goodwill ? Ze dansten op ons graf naar de uitspraak van de LC.
  Ze zijn ongeschikt.

  • Stefanofct

   25 juni 2016 at 08:40

   Dan vind ik wel dat je die gasten snel laat vallen. Die betaling was echt niet vanuit liefdadigheid. Er is natuurlijk zwaar druk uitgeoefend op FCT.

   Het schijnt dat die 1,7 mio onoverkomelijk was. In dat geval denk ik niet dat wij direct al ons vertrouwen moeten opzeggen in mensen die keihard geknokt hebben voor het voortbestaan van onze club.

  • Banie

   25 juni 2016 at 08:43

   Als ze die toezegging niet hadden gedaan waren we hoe dan ook de licentie kwijt. Hoe konden de heren van FCT van te voren weten dat de andere clubs zo huichelachtig zouden zijn? Dat zijn een stel liegbeesten eerste klas… Ook een soort fraude?

  • Kamps

   25 juni 2016 at 10:26

   Deze miljoenen die ze letterlijk hebben weggeven brengt het voortbestaan van de club juist in gevaar. De club heeft geen miljoenen. Daarnaast willen investeerders en sponsors niet inspringen als hun geld naar de concurrentie gaat.

  • robbert

   25 juni 2016 at 10:48

   Misschien moet Onno nu eens opening van zaken geven op dit punt. €1,7 milj voor goodwill of anders??? Waarom is de tegenprestatie van de ECV voor dit bedrag. We zijn gestraft. Geluk of geen geluk, dat maakt verder niet uit. Wie is/zijn de ECV om dit bedrag te eisen. Als Onno Jacobs en Ton Heerts gewoon hun verhaal eens duidelijk vertellen, zal wellicht blijken dat het een storm in een glas water blijkt te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

jan-streuer-peinzend-presentatie-juni-2020 jan-streuer-peinzend-presentatie-juni-2020
Eerste elftal2 uur ago

FC Twente besteedt relatief weinig geld aan zaakwaarnemers

FC Twente is niet terug te vinden in de top-10 van eredivisieclubs die het meest uitgegeven hebben aan zaakwaarnemers. In...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal3 uur ago

Via een gratis sneltest weer naar De Grolsch Veste

Zondag 25 april zullen er eindelijk weer supporters toegelaten worden in De Grolsch Veste. Het stadion is dan het decor...

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020 jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020
Eerste elftal6 uur ago

Overzicht: Dit staat Streuer komende zomer te doen in de achterhoede

In de eerste seizoenshelft kon het geluk bij de FC Twente-supporters niet op. Ron Jans won met zijn ploeg wedstrijd...

fc-twente-psv-supporters-grolsch-veste-clublogos fc-twente-psv-supporters-grolsch-veste-clublogos
Eerste elftal12 uur ago

Wagelaar: “Misschien krijgt FC Twente straks nog wel een dealtje met PSV”

Deze week zijn PSV en FC Twente na wekenlange onderhandelingen overeengekomen over de voorwaarden voor de transfer van Joël Drommel....

queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021 queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021
Eerste elftal13 uur ago

Menig over wegvallen Cerny: “Niet te lang als excuus gebruiken”

FC Twente heeft al de hele tweede seizoenshelft moeite met scoren. Het gebrek aan doelpunten gaat gepaard met een tekort...

joel-drommel-feyenoord-fc-twente-de-kuip-2020-2021 joel-drommel-feyenoord-fc-twente-de-kuip-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Zaakwaarnemer Drommel: “We wilden geen onnodige conflictsituatie”

De realisatie van de transfer van Joël Drommel duurde al behoorlijk lang. Nu er eindelijk sprake is van een akkoord...

jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-2020-2021 jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Oosterwolde gepasseerd: “Zijn progressie is wel gestagneerd”

Afgelopen zaterdag nam FC Twente het in de Overijsselse derby op tegen PEC Zwolle. Ron Jans hoopte voorafgaand met een...

rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur
FC Twente Nieuws1 dag ago

Roord gaat veel meer uren maken voor FC Twente Vrouwen

Maandag werd op de clubsite van FC Twente naar buiten gebracht dat het het contract van René Roord had verlengd....

troupee-fc-utrecht-rechtsback-2019 troupee-fc-utrecht-rechtsback-2019
Eerste elftal1 dag ago

Troupée rijp voor een terugkeer? “Het liefst wil ik natuurlijk eredivisie spelen”

Een seizoen lang werd Troupée bestempeld als een (groot) talent. De rechtsback groeide bij FC Utrecht uit tot publiekslieveling. Troupée...

rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen
FC Twente Nieuws1 dag ago

Bengtsson stopt na conflict met voetballen: “Niet zoals ik had gewild”

Voormalig FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson heeft besloten om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De inmiddels 34-jarige verdediger is...

Advertisement