Connect with us

Eerste elftal

Djordjevic biedt supporters FC Twente excuus aan

Gepubliceerd

op

Luka Djordjevic

Luka Djordjevic werd het afgelopen seizoen als tweede spits gehuurd van Zenit Sint Petersburg. Ondertussen is de 20-jarige aanvaller weer teruggekeerd bij de Russische topclub die na het ontslag van Spalletti nu onder leiding staat van de Portugese topcoach Villas-Boas. Twente Insite sprak met Djordjevic over zijn terugkeer bij Zenit, zijn tijd bij FC Twente en de plannen voor de toekomst.

Op dit moment train je al bijna weer twee maand mee met Zenit Sint Petersburg. Wat is je eerste indruk van je nieuwe trainer Villas Boas?
“Ik vind Villas Boas een goede jonge coach. Hij brengt met zijn speelstijl wat nieuws naar de club. Hij houdt van aanvallend voetbal met veel pressie naar voren. Tot dusver laten de resultaten zien dat zijn aanpak werkt.”

Is er een groot verschil tussen de trainingen bij FC Twente en Zenit?
“Om eerlijk te zijn waren de trainingen bij FC Twente zwaarder dan bij Zenit. FC Twente heeft veel jonge spelers die zich snel willen ontwikkelen. Elke training gaan ze er voor de volle 100% in. Bij Zenit is het met veel ervaren spelers anders.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat zijn de plannen van Villas-Boas met jou?
“Na een aantal trainingen had ik een gesprek met de trainer, en hebben we samen besloten dat het beter is om tijdelijk op zoek te gaan naar een club waar ik iedere week kan spelen. Op dit moment is mijn zaakwaarnemer op zoek en bereid ik me hierop voor. Voordat ik naar FC Twente kwam heb ik een nieuw contract getekend en dat zegt denk ik genoeg over hoe Zenit over mij denkt. Maar we zullen zien, ik het voetbal weet je het natuurlijk nooit.”

Hoe kijk je terug op je periode bij FC Twente?
“Aan de ene kant had ik een mooi jaar. Ik heb veel goede mensen ontmoet en voelde me echt thuis in Enschede. Aan de andere kant was ik echt ongelukkig omdat ik geen echte kans kreeg mezelf te laten zien tegenover de Twente supporters.”

djordjevic

Børven in duel met Djordjevic

Het moet helemaal teleurstellend zijn geweest toen je hoorde dat FC Twente in de winterstop met Torgeir Borven nog een spits aantrok.
“Natuurlijk was het teleurstellend. Ik kwam naar FC Twente met grote ambities, maar ik heb uiteindelijk nog geen 10% kunnen laten zien van wat ik in m’n mars heb. Het was een zwaar jaar voor me, maar ik hou me vast aan de positieve dingen die ik heb meegemaakt; de stad Enschede, de mensen die ik heb ontmoet en het ‘You’ll never walk alone’. Deze drie dingen zal ik nooit vergeten.”

Hoe was je relatie met Luc Castasignos en Torgeir Børven?
“Om eerlijk te zijn had ik een klein incident met Luc (Castaignos red.) tijdens één van de trainingen. Dit ontstond doordat we er beiden zeer gedreven ingingen met alleen ‘winnen’ in gedachte. Verder was onze verstandhouding goed. Luc is een echte professional en ik wens hem al het beste.”

“Met Torgeir (Børven red.) had ik een andere band. Hij en ik waren buurmannen. Torgeir is een geweldige en grappige kerel. Met hem hou ik zeker contact.”

Mensen die je dagelijks aan het werk zagen waren over het algemeen zeer positief over je. Toch kwam het er in de wedstrijden die je speelde niet echt uit. Was het de druk om te presteren hetgeen je parten speelde?
“Goede vraag. Er was natuurlijk een vorm van druk, ik had een aantal ongelukkige momenten tijdens de wedstrijden, maar zoals eerder gezegd, ik onthoud liever de positieve dingen. Ik leer van mijn fouten en verder kijk ik alleen maar vooruit.”

Heeft FC Twente je nog wat verteld voordat je weer terugkeerde naar Zenit?
“FC Twente heeft aangegeven me te zullen blijven volgen. Maar FC Twente is een grote club en ze zullen natuurlijk nog veel meer spelers volgen.”

Mocht FC Twente zich weer bij je zaakwaarnemer melden, wat zou dan je reactie zijn?
“Als FC Twente me ooit terug willen halen ben ik zeker bereid om met ze in gesprek te gaan.”

Wil je nog iets kwijt aan de supporters van FC Twente?
“Ik wil oprecht mijn excuus aanbieden voor de gemiste kans in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.” Djordjevic miste bij een 2-2 stand een 100% kans op de 3-2. Uiteindelijk verloor FC Twente met 2-3 door een wereldgoal van Van Duinen. “Ik heb er echt nachten van wakker gelegen.”

“Verder ben ik ze dankbaar voor de steun die ze gaven aan het team. Het was een genot om op het veld te hebben gestaan voor de supporters van FC Twente. Ik wens iedereen dan ook heel veel geluk voor de toekomst.”

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2014-2015

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 57 miljoen een elftal samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

2 Reacties

Plaats een reactie

2 Reacties

  1. Luka

    Leuk interview. Djordjevic kan echt wel wat, heeft gewoon weinig kansen gekregen en die kansen die hij kreeg, wilde hij te graag en ging forceren. Als 19 jarige is het ook niet lekker invallen natuurlijk als je het verschil moet maken in 5 minuten. Dat was vaak het geval. Jammer dat het er niet uitgekomen is, maar die jongen komt er wel. Als Twente hem had kunnen kopen voor niet al te veel geld zou ik dat zeker toejuichen.

    11 augustus 2014

  2. henk

    Laat hem maar niet terugkomenwaardeloze speler . Het geld wat je anders kwijt bent aan hem investeren aan ziyech .

    11 augustus 2014

Laatste Nieuws

team-fc-twente-fc-nordsjaelland-oefenwedstrijd-voorbereiding-2022-2023 team-fc-twente-fc-nordsjaelland-oefenwedstrijd-voorbereiding-2022-2023
Eerste elftal8 uur ago

Samenvatting FC Twente – FC Nordjaelland oefenwedstrijd 03-07-2022 (1-0)

FC Twente heeft zondagmiddag ook haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De Tukkers waren met 1-0 te sterk...

brenet-fc-twente-logo-trainingscentrum brenet-fc-twente-logo-trainingscentrum
Eerste elftal8 uur ago

Komst Brenet op haar na rond: “Dat komt wel goed”

Joshua Brenet gaat naar alle waarschijnlijk ook komend seizoen weer voor FC Twente voetballen. De rechtsback is bijna rond met...

limnios-vieren-nec-twente-goffert-nijmegen-2022 limnios-vieren-nec-twente-goffert-nijmegen-2022
Eerste elftal9 uur ago

FC Twente heeft geen haast met opvolger Limnios

FC Twente heeft op dit moment zeven aanvallers in de selectie. De Tukkers wilden Dimitris Limnios graag nog een jaar...

jan-streuer-pet-training-fc-twente jan-streuer-pet-training-fc-twente
Eerste elftal9 uur ago

FC Twente doet geen gekke dingen: “Als het niet kan, doen we het niet”

FC Twente gaat zich binnenkort versterken met Michel Vlap. De aanvallende middenvelder komt over van RSC Anderlecht. Nog niet zo...

denilho-cleonise-fc-twente-fc-nordsjaelland-oefenwedstrijd-voorbereiding-2022-2023 denilho-cleonise-fc-twente-fc-nordsjaelland-oefenwedstrijd-voorbereiding-2022-2023
Eerste elftal10 uur ago

Fotoverslag: FC Twente wint oefenwedstrijd van FC Nordsjaelland

FC Twente wist zondagmiddag in Goor een oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen te winnen. Door een volley van...

jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021 jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021
Eerste elftal10 uur ago

Streuer hoopt maandag op antwoord Brenet: “Heb er een goed gevoel over”

Technisch directeur van FC Twente Jan Streuer hoopt maandag eindelijk antwoord te krijgen van Brenet over zijn toekomst. De Tukkers...

joshua-brenet-twente-vitesse-debuut-2022 joshua-brenet-twente-vitesse-debuut-2022
Eerste elftal11 uur ago

‘Maandag eindelijk uitsluitsel over toekomst Brenet, rechtsback lijkt te blijven’

Afgelopen winter haalde FC Twente Joshua Brenet gratis op bij het Duitse TSG Hoffenheim. Hij tekende voor een half jaar...

vlap-uitzinnig-twente-groningen-2022-europees-voetbal vlap-uitzinnig-twente-groningen-2022-europees-voetbal
Eerste elftal11 uur ago

Supporters enthousiast over aankoop Vlap: “Diepe buiging!”

FC Twente heeft Michel Vlap zo goed als binnen. De 25-jarige middenvelder gaat een contract tekenen tot medio 2025 met...

gijs-smal-fc-nordsjaelland-oefenwedstrijd-2022-2023 gijs-smal-fc-nordsjaelland-oefenwedstrijd-2022-2023
Eerste elftal12 uur ago

FC Twente wint ook tweede oefenwedstrijd van het seizoen, Steijn maakt eerste doelpunt

FC Twente heeft zondagmiddag ook haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De Tukkers waren met 1-0 te sterk...

jan-streuer-close-up-2022 jan-streuer-close-up-2022
Eerste elftal14 uur ago

FC Twente druk op de transfermarkt: “Dinsdag mogelijk weer nieuwe speler”

FC Twente is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. De club heeft Michel Vlap zo...