Doek valt voor FC Twente na ruim verlies tegen Vitesse

Speelronde 33 was een cruciale voor FC Twente. Bij een verlies viel het doek definitief voor de Tukkers. Bij een gelijkspel of een overwinning was er nog een sprankje hoop, maar bleef men afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Vitesse zegevierde vanmiddag met 5-0. De Tukkers mogen zich opmaken voor een jaar eerste divisie.

De ploeg van interim-trainer Marino Pusic begon fel aan het duel in Arnhem. Vanaf het eerste fluitsignaal boden de Tukkers goed weerstand. Het eerste halfuur waren beide teams dan ook goed aan elkaar gemeten.

Vijf minuten voor rust schoot Thulani Serero van afstand Vitesse op voorsprong. FC Twente was duidelijk aangeslagen door deze tik. In de tweede helft nam de thuisploeg de overhand. De 2-0 kwam op naam van Tim Matavsz.

Na de 2-0 werd er een spandoek vanuit het uitvak tevoorschijn getoverd: "De eredivisie levert in: gecondoleerd met jullie verlies!", als reactie op het leedvermaak vanuit andere clubs.

Een kwartier na de 2-0 tekende Bryan Linssen voor de 3-0. Alsof het nog niet genoeg was, tekende hij drie minuten later voor de 4-0. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd zorgde Matavsz met zijn tweede doelpunt voor de 5-0.