Doelpunt Castaignos onvoldoende voor zege Jong Oranje

Luc Castaignos heeft zijn voeten vanavond weer laten spreken in de EK kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje uit bij Jong Slowakije. De spits van FC Twente scoorde in de 52e minuut de 1-1 nadat Jong Oranje in de 37e minuut op een 1-0 achterstand was gekomen. Het was uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. Jong Oranje speelde met 2-2 gelijk.

Tot de 75e minuut leek er niets aan de hand. Jong Oranje was in de 66e minuut op 1-2 gekomen door een benutte strafschop van Vilhena en leek op weg naar wederom een overwinning. Toch werd deze voorsprong in de 76e minuut kinderlijk eenvoudig weggegeven doordat de gehele Oranje verdediging stond te slapen en de Slowaak Malec simpel in kon tikken.

[google]Drie minuten later in de 79e minuut moest Jong Oranje zelfs met 10 man verder. Locadia die exact tien minuten daarvoor in was gevallen voor Castaignos kreeg rood nadat hij een 'trappende beweging' maakte richting het hoofd van de Slowaakse doelman. In de resterende minuten wist Jong Oranje, waar Promes de hele wedstrijd speelde, niet meer te scoren evenals de Slowaken.

Door het gelijke spel blijft Jong Oranje ongeslagen koploper in de EK kwalificatiepoule met vier overwinningen en één gelijkspel.

Opstelling Nederland: Hahn, Dijkhuizen, Van der Hoorn, Denswil, Aké, Ayoub, Vilhena, Maher, Promes, Castaignos, Boëtius.