Door rood overschaduwd oefenduel met Espanyol eindigt in gelijkspel

Vanavond oefende FC Twente op het terrein van GFC tegen het Spaanse Espanyol. Vorige week wist de ploeg uit Barcelona nog van het Borussia Dortmund van Peter Bosz te winnen. De Tukkers konden hun borst natmaken. In Goor stond er echter na 90 minuten voetballen een 0-0 eindstand op het scorebord.

Na ruim een half uur werd Haris Vuckic, net terug van een blessure, gewisseld voor Laukart. De verwachting is dat de wissel uit voorzorg werd gepleegd. Niet geheel verrassend werd er ook bij 0-0 gerust.

De tweede helft bood meer spektakel. Bas Nijhuis presenteerde in de 62ste minuut een rode prent aan een speler van Espanyol. Veel spelers van de Catalaanse ploeg waren het hier niet mee eens en tikten de arbiter veelvuldig op zijn borst. Nijhuis besloot de wedstrijd voor korte tijd te staken. Je mag een scheidsrechter nou eenmaal niet aanraken.

[google]In minuut 79 was het Jari Oosterwijk die het aan Twentse kant moest bekopen met een directe rode kaart. Zijn actie tegen Mario Hermoso Canseco werd als dusdanig beoordeeld door Nijhuis. Verder is het opvallend dat Schmidt in de tweede helft meespeelde bij de Tukkers. Het jeugdproduct kwam onlangs terug uit Denemarken, waar zijn avontuur slechts één speelronde duurde.

Opstelling FC Twente 1e helft: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Hooiveld, Trajkovski, Holla, Vuckic (32/Laukart), Jensen, Gjorgjev, Boere, Kvasina.

Opstelling FC Twente 2e helft: Brondeel, Hooiveld, Assaidi, Laukart, Richard Jensen, Oosterwijk, Bijen, Van der Lely, George, Schmidt en Roemeratoe

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.