Twente Insite

FC Twente Nieuws

Doorbraak in kunstgrasdiscussie: Kunstgras verbannen vanaf 2021

Doorbraak in kunstgrasdiscussie: Kunstgras verbannen vanaf 2021

De klassieke top drie van de eredivisie heeft een voorstel ingediend die een einde moet gaan maken aan de kunstgrasdiscussie. Het kustgras is al jaren een doorn in het oog en het overgrote deel van de voetballers en clubs wil er graag van af. Echter willen de clubs die nu nog spelen op kunstgras een financiële vergoeding ontvangen. Dit omdat het houden van een echte grasmat vele malen duurder is dan het onderhoud van een kustgrasmat. Ajax, PSV en Feyenoord komen nu met een nieuw voorstel.

De topclubs willen vanaf 2021 10% van de inkomsten uit Europees Voetbal afstaan aan de overige clubs uit de eredivisie. Als de clubs hiermee akkoord gaan dan wordt kunstgras officieel verboden op het hoogste niveau. In november zal er officieel gestemd worden door de huidige eredivisieclubs. Feyenoord directeur Jan de Jong is optimistisch. “Het kan nu heel snel gaan, ik ben heel positief gestemd.”

Momenteel spelen er in de eredivisie zes clubs op kunstgras. PEC Zwolle heeft al aangegeven over te willen gaan op een hybridemat. Deze bestaat voor 90% uit echt gras gemengd met 10 kunstgras. In de Keuken kampioen Divisie spelen 11 clubs op kunstgras. Voor hen zal de nieuwe regel echter niet gelden.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op