Connect with us

Eerste elftal

Driessen snapt niets van aanval op Van Leeuwen: “Beetje een raar verhaal”

Published

on

valentijn-driessen-chef-voetbal-de-telegraaf

De overwinning van FC Twente op AZ heeft niet alleen de supporters verbaasd, maar ook de rest van Nederland. Dat de ploeg uitgerekend na zo'n tumultueuze week zo'n wedstrijd op de mat wist te leggen had niemand aan zien komen. Echter was er nog een ding die Telegraaf journalist Valentijn Driessen niet aan zag komen en dat waren de negatieve spandoeken richting Ted van Leeuwen.

"Brama en Boschker zijn wel twee iconen bij FC Twente. Het publiek sluit beide toch in de armen en richt zijn pijlen meer op technisch directeur Ted van Leeuwen. Waarom dat nou precies is? Omdat hij Gonzalo Garcia misschien de hand boven het hoofd houdt? Maar hij heeft toch een selectie neergezet waarmee je in de middenmoot meedoet en beter is er gewoon niet op dit moment. Ik vind het wel een beetje een raar verhaal."

"Aan de andere kant heeft Garcia zijn mannen toch op scherp gekregen, met Brama op de bank, om van AZ te winnen. En daar viel werkelijk niets op af te dingen. AZ werd bij tijd en wijle compleet weggespeeld en het was absoluut geen gestolen overwinning", besluit de chef voetbal van De Telegraaf.

Door de overwinning van FC Twente en het puntverlies van FC Emmen staat FC Twente nu weer twaalfde op de ranglijst. Komend weekend wacht de confrontatie met FC Utrecht. De wedstrijd wordt zondag afgetrapt om 12:15 uur.

16 Comments

16 Comments

 1. Ivan

  17 februari 2020 at 14:13

  Je scheldt zelf voortdurend als je het ergens niet mee eens bent
  Tukkerpower op 16 september 2019: Ik denk dat Garcia op weg is om een hele goede trainer te worden. Als je een ploeg zo weet te laten voetballen na een seizoen baggervoetbal met Poessie ben je voor mij nu al een topper.
  Tukkerpower op 14 februari 2020 (over Garcia): Slappe zak, je hebt nog helemaal niks goed gedaan hier…….. opzouten!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ivan

   17 februari 2020 at 14:15

   Dit was een reactie op Tukkerpower. Zie onder.

  • Tukkerpower

   17 februari 2020 at 14:36

   Knap man, goed gevonden, geef je ook nog even aan waar Ted genoemd wordt in dit verhaal? Overigens dacht iedereen in september nog dat het goed zat met Garcia. Wisten wij veel dat het zo’n eigenwijze dropveter was die gesouffleerd moest worden door Sander leeghoofd?
   Maar je inzet is voortreffelijk, bedankt voor al deze zoek inspanningen en ga zo door. Ik ben trots op je.

  • Ivan

   17 februari 2020 at 14:53

   Wie heeft succestrainer Pusic ontslagen? Wie heeft kneus Garcia aangesteld en hem daarna voortdurend de hand boven het hoofd gehouden? Daar is je Ted. En hou nu eens deemoedig je bek dicht (jouw taalgebruik begrijp je misschien wel).

  • Tukkerpower

   17 februari 2020 at 16:56

   Ivan toch, kerel windt je nou niet zo op, straks lig je gestrekt met die hoog opgelopen bloeddruk. Dat je uit je nek lult is nog tot daar aan toe, maar er iets aan overhouden qua gezondheid is het allemaal niet waard hoor. Kusje erop en calm down.

 2. HJ

  17 februari 2020 at 13:40

  Er is best wel wat aan te merken op Ted van Leeuwen. Zeker niet alle spelers die hij haalt, zijn een succes (zoals Berggreen, Espinosa en -vooralsnog- Nakamura) maar over het geheel genomen heeft Twente veel aan Ted te danken. Denk met genoegen terug aan Unal en Celina, die Ted haalde en Twente aan een verrassend goed seizoen hielpen een paar jaar terug.
  Hij verdient zeker geen ‘twexit’spandoek.
  Dat Twente slecht presteerde ligt meer aan de keuzes van Garcia, die omringd wordt door een onervaren staf. Dat laatste vind ik wel een inschattingsfout van Ted.
  Denk met genoegen terug aan Unal en Celina, die Twente aan een verrassend goed seizoen hielpen een paar jaar terug. En deze winter heeft hij het toch ook weer goed gedaan door twee goede (helaas huur) spelers te halen.

  Ted, je moet gewoon blijven en niets aantrekken van die spandoeken !

  • JW Prakken

   17 februari 2020 at 15:43

   Helemaal mee eens

  • Tukkerpower

   17 februari 2020 at 16:58

   Ik ben het helemaal met bovenstaande eens, ik hoop alleen dat Ivan het niet leest want die schijnt zich nogal op te winden over Ted.

 3. Ivan

  17 februari 2020 at 13:13

  De wedstrijd was ongelooflijk, werkelijk iedereen werkte hard en was redelijk tot goed. Zeer onverwacht voor een ploeg die sinds half september iedere wedstrijd matig of slecht presteerde.
  Het is moeilijk voorstelbaar dat Garcia of Van Leeuwen zorgde voor deze verandering. Want waarom nu pas. Inderdaad heeft Van Leeuwen een aardig elftal samengesteld. Hij heeft echter ook de leiding in handen gegeven van iemand die alle individuele spelers en het team als geheel slechter maakt. We stevende hard af op degradatie. Dankzij Van Leeuwen.
  Interessant is dat Garcia niet eens genoemd wordt. Iedereen ziet hem als onbeduidend, een onbenul. En schakelt direct over naar de werkelijk verantwoordelijke: Van Leeuwen.

 4. Tukkerpower

  17 februari 2020 at 11:10

  Zo moeilijk is dat niet Valentijn, het publiek zoekt altijd een zondebok. Boschker is blijkbaar een clubicoon, dat hij buiten dat ook nog een onbehouwen niet al te snuggere hork van een vent is, die ook nog een oud ploeggenoot een mes in de rug steekt, boeit dan niet meer. Ted daarentegen komt van buiten, daar kun je gewoon tegen aan trappen, wat hij dan ook betekend heeft voor de club de afgelopen jaren.

  • Olivier

   17 februari 2020 at 11:36

   Zelfs als je het zo beredeneert, is het eigenlijk toch te triest voor woorden, niet?

  • Tukkerpower

   17 februari 2020 at 13:12

   Inderdaad, met een lege knip een elftal samenstellen dat gewoon in de middenmoot hoort te spelen en dan stank voor dank krijgen van een stel leeghoofden met een IQ dat ze nog net in staat stelt een spandoek te maken(als er geen moeilijke woorden inzitten) Diep triest !!

  • Ivan

   17 februari 2020 at 13:21

   Grote woorden van iemand die voortdurend en keihard (en terecht) de Twente-leiding onderuit haalde. Een goede wedstrijd en Tukkerpower is alles weer vergeten. En veroordeelt de andere critici. Het internet onthoudt echter alles. Kijk maar bij google.
   Het lijkt wel alsof er, net als vroeger, meerdere Tukkerpowers rondlopen.

  • Tukkerpower

   17 februari 2020 at 13:44

   Je hoeft het dus niet met de leiding eens te zijn om dit gedrag naar Ted toe te veroordelen. Boschker is een oetlul maar zogenaamd een clubicoon en die wordt verdedigd. Dat kan dan blijkbaar alleen door een ander zwart te maken en die rol is dan voor Ted. Simpele zielen zoeken altijd naar zondebokken blijkbaar.

  • Ivan

   17 februari 2020 at 14:14

   Je scheldt zelf voortdurend als je het ergens niet mee eens bent
   Tukkerpower op 16 september 2019: Ik denk dat Garcia op weg is om een hele goede trainer te worden. Als je een ploeg zo weet te laten voetballen na een seizoen baggervoetbal met Poessie ben je voor mij nu al een topper.
   Tukkerpower op 14 februari 2020 (over Garcia): Slappe zak, je hebt nog helemaal niks goed gedaan hier…….. opzouten!!!!!!!!!!!!!!!

  • Wawojdah

   18 februari 2020 at 09:53

   Ivan, wat wil je nou precies duidelijk maken? Volgens mij probeert “Tukkerpower” alleen de onredelijkheid te schetsen naar Ted van Leeuwen. En waar komt Ted van Leeuwen voor in de eerder geplaatste reacties van Tukkerpower? Knap stukje research trouwens, ook ik ben trots op je.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

frank-wormuth-trainer-heracles-almelo frank-wormuth-trainer-heracles-almelo
Eerste elftal11 minuten ago

Wormuth zet alles op scherp: “Iedereen is zich heel bewust van de rivaliteit”

Heracles Almelo kende een slechte generale in aanloop naar de Twentse Derby Heracles - FC Twente. De Almeloërs gingen met...

ron-jans-trainer-fc-twente-blokjesjas-ongeluk-2020-2021 ron-jans-trainer-fc-twente-blokjesjas-ongeluk-2020-2021
Columns34 minuten ago

Column: Ron, put your gameface on!

Op het eerste gezicht lijkt FC Twente een degelijke middenmoter, in een grijs en grauw seizoen zonder echte voetbal-beleving. De...

heerenveen-fc-twente-2016-supporters-uitvak-vak-p-pyro heerenveen-fc-twente-2016-supporters-uitvak-vak-p-pyro
Eerste elftal58 minuten ago

VIDEO: Media afdeling FC Twente pakt uit met derby-video: “Rood”

De media afdeling van FC Twente heeft voorafgaand aan de wedstrijd met Heracles flink uitgepakt. De Tukkers publiceerde zaterdagochtend een...

paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-juni-2020 paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-juni-2020
Eerste elftal1 uur ago

Van der Kraan verrast door supporters: “Een hele mooie actie”

Het coronavirus kwam voor iedere eredivisieclub als een harde klap, ook voor FC Twente. De club begon langzamerhand uit de...

ron-jans-fc-twente-grolsch-veste-lachend-2020-2021 ron-jans-fc-twente-grolsch-veste-lachend-2020-2021
Eerste elftal2 uur ago

Jans probeert spelers te prikkelen met derby-knipselkrant

Zaterdagavond 27 februari is het eindelijk tijd voor de eerste Twentse derby van het eredivisieseizoen. Tevens is deze editie de...

wout-brama-training-fc-twente-6-juli-2020 wout-brama-training-fc-twente-6-juli-2020
Eerste elftal2 uur ago

Aanvoerder Brama is vader geworden en ontbreekt tegen Heracles

Voor Wout Brama komt de wedstrijd tegen Heracles Almelo nog iets te vroeg. Vorige week liet Ron Jans als weten...

danilo-twente-bakis-heracles-2020-2021 danilo-twente-bakis-heracles-2020-2021
Eerste elftal2 uur ago

FC Twente hunkert na zesenhalf jaar weer naar derbyzege in Almelo

Vanavond om 21:00 uur wordt in stadion Erve Asito de aftrap verricht voor de Twentse derby Heracles Almelo - FC...

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020 jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020
Eerste elftal3 uur ago

Streuer heeft het liefst een eigen jeugdopleiding: “Het is best een beetje apart”

Sinds afgelopen zomer werken FC Twente en Heracles Almelo op gelijkwaardige basis samen als het gaat om de jeugdopleiding. Jarenlang...

jayden-oosterwolde-fc-twente-pec-zwolle-2020 jayden-oosterwolde-fc-twente-pec-zwolle-2020
Eerste elftal2 dagen ago

Oosterwolde onder de indruk: “Daar moest ik me echt goed op focussen”

FC Twente is onder Ron Jans bezig aan een erg sterk seizoen. De Tukkers bevinden zich na 23 wedstrijden op...

tyronne-ebuehi-twente-heerenveen-grolsch-veste-2020-2021 tyronne-ebuehi-twente-heerenveen-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Ebuehi: “Ik denk dat er aanvallend nog veel meer valt te halen”

Zaterdagavond is het tijd voor de eerste Twentse derby van dit eredivisieseizoen. Waar FC Twente zich op een knappe achtste...

Advertisement