Drommel bekeek tv-beelden terug in de rust: "Ik wilde het zien"

Zaterdagavond wist FC Twente eenvoudig af te rekenen met provinciegenoot PEC Zwolle. Debutant Ilic bepaalde de eindstand uiteindelijk op 5-1. Ondanks de grote cijfers was FC Twente, zeker in de eerste helft, niet veel beter dan de Zwollenaren. Zo moest keeper Drommel meerdere reddingen verrichten om een voorsprong van PEC Zwolle te voorkomen. Drommel blikte na afloop voor de camera van RTV Oost terug op de klinkende zege.

Drommel geeft aan dat PEC Zwolle in tegenstelling tot FC Twente goed begon aan de wedstrijd, maar de vroege goal van Menig zorgde voor een boost van vertrouwen. ''Ja ik denk dat PEC het eerste kwartier voetballend heel goed begon. Maar dan scoor je een goal en dan krijg je gelijk vertrouwen in de ploeg. En dan maken we nóg een goal door een fout van Thomas Lam die niet heel lekker in de wedstrijd zat. Dan staat het opeens 3-0 en dan ga je de rust in''

De geboren Bussumer kijkt positief terug op zijn eigen optreden, na de vraag wat hij van zijn Glansparade in de eerste helft vondt glimpt hij op. ''Ja dat was een heerlijke save zeker, ik dacht eerst moet ik uitkomen maar het was echt een hele goeie bal. Als je uit zou komen zou je in een botsing komen. Dus ik stapte net terug en ja, dan is het gewoon op reactie''.

De keeper laat weten dat hij de save in de rust terug heeft gekeken omdat er volgens hem meerdere ballen gevaarlijk achter de verdediging kwamen. ''Ja ik wilde het zien, want hun hadden wel meerde ballen bij ons in de rug waar best veel ruimte lag. Dus dan wil je even kijken hoe het allemaal stond, want hij kwam achter Pierie langs die hem niet echt zag, dus dat was een hele goede voorzet. ''