Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Duels tussen Ajax en FC Twente waren destijds echte toppers”

“Duels tussen Ajax en FC Twente waren destijds echte toppers”

FC Twente wist zaterdagavond in eigen huis een knap punt te behalen tegen titelkandidaat Ajax. In De Grolsch Veste werd het door een late treffer van Tom Boere uiteindelijk 3-3. Door dit puntenverlies heeft Ajax een achterstand van liefst tien punten op koploper PSV. Komend weekend wacht Ajax de topper tegen PSV, maar Ajax-middenvelder Siem de Jong erkent dat de ploeg uit Eindhoven de nodige mazzel heeft gehad.

“Als je die laatste serie met zeges op FC Twente, PEC Zwolle en Excelsior op een rijtje zet, had het ook zomaar puntenverlies kunnen zijn”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Toch vind ik dat je tegelijkertijd niet te veel over als, als en als moet praten.”

“Dat het gat zo groot is, komt namelijk vooral door onszelf. Wij zijn zelf nog altijd zoekende, het lijkt inmiddels op een repeterend verhaal en dat is super frustrerend. Zoals afgelopen zaterdag, als we verzuimen om de wedstrijd tegen FC Twente over de streep te trekken. Daardoor moeten we een flinke inhaalrace gaan maken en dan is het echt noodzakelijk om de onderlinge duels te winnen.”

FC Twente verloor al vijf jaar niet in eigen huis van Ajax, toch is er inmiddels een gapend gat tussen de beide clubs erkent De Jong. “De duels tussen Ajax en FC Twente, dat waren destijds echte toppers. Die ene van 15 mei 2011 herinner ik me natuurlijk nog heel goed. Die zie je elk jaar op die dag ook nog wel ergens voorbijkomen. Een directe onderlinge confrontatie om het kampioenschap, waarbij ik twee goals maakte”, aldus De Jong.

Destijds was het een broedertwist, aangezien broertje Luuk toen bij FC Twente in de spits stond. In totaal stonden de broers viermaal tegenover elkaar en komende zondag bij Ajax – PSV wacht de vijfde broedertwist. “We speelden ook nog wel paar keer gelijk, maar ik heb nog nooit verloren in een competitieduel van Luuk, toch?”, besluit Siem de Jong, die naast twee gelijke spelen tweemaal wist te winnen van Luuk.

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op