Twente Insite

FC Twente Nieuws

Duidelijkheid Verbeek hakte erin: “Ik liep zonder doel rond op het veld”

Duidelijkheid Verbeek hakte erin: “Ik liep zonder doel rond op het veld”

Bob Vankan is één van de spelers die de afgelopen transferwindow vertrok bij FC Twente. De 20-jarige middenvelder werd in 2016 als groot talent opgepikt bij Fortuna Sittard. Bij de club uit Zuid Limburg debuteerde Vankan al op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht en volgens zijn trainer bij de Limburgers was hij het grootste talent van Fortuna Sittard. Helaas werd het Twentse avontuur niet wat Vankan gehoopt had.

“Het eerste jaar zat ik er voor mijn gevoel dichtbij”, zo vertelt Vankan in gesprek met de Limburger. “Ik had een goed gevoel, maar kreeg toen last van mijn knie”, aldus Vankan, die in maart opnieuw last kreeg en daardoor met een achterstand aan het huidige seizoen begon. “Ik heb het twee keer niet gehaald. Of het nou aan de blessures lag of aan mijn kwaliteit als voetballer, dat weet ik niet.”

Afgelopen december had Vankan een gesprek met Verbeek, en daarin werd al snel duidelijk dat er geen toekomst meer was bij FC Twente. “Eind december had ik een gesprek met Twente. Daaruit bleek dat de nieuwe trainer wil dat de echt jonge jongens de voorkeur krijgen bij het beloftenelftal.”

Inmiddels is de middenvelder aangesloten bij het Limburgse EVV dat uitkomt in de derde divisie. Toch heeft Vankan de droom om bij een profclub aan de slag te gaan niet uit zijn hoofd gezet. “Ik liep zonder doel rond op het veld. Soms moet je een stapje terug doen, om er twee vooruit te kunnen zetten. De ambitie om bij een profclub aan de slag te gaan heb ik nog steeds.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op