Ebecilio schiet FC Twente in blessuretijd langs Cambuur

FC Twente heeft opnieuw een wedstrijd in blessuretijd gewonnen. SC Cambuur werd met 2-1 verslagen door doelpunten van Ranto Tapia en Kyle Ebecilio. Laatst genoemde scoorde een minuut voor het laatste fluitsignaal: 2-1.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten was de thuisploeg twee keer dichtbij een doelpunt via Tapia en Mokotjo. Echter was het cambuur dat even later nog gevaarlijker was. Ogbeche kon geheel vrijstaand inkoppen, maar deed dat recht in de handen van doelman Stevens. Vervolgens kabbelde de wedstrijd voort, zonder veel gevaar voor beide doelen. FC Twente speelde in een te traag tempo om het Cambuur echt lastig te maken.

In de 38e minuut was opnieuw Tapia dichtbij een treffer, maar keeper Nienhuis tikte diens kopbal knap uit de hoek. Vlak voor het rustsignaal dreigde Castaignos nog gevaarlijk te worden, nadat de spits uit de rug van zijn tegenstander wegliep, maar de hoek was te moeilijk en de bal verdween over het doel.

Direct na rust probeerde Twente de gasten vast te zetten. Het speelde feller dan in de eerste helft, wat resulteerde in meer gewonnen duels en enkele hoekschoppen. In de 57e minuut werd het verschil echt uitbetaald toen Tapia de bal knap meenam en beheerst afrondde: 1-0. Even later kreeg Luc Castaignos een levensgrote kans toen hij oog in oog met doelman Nienhuis kwam te staan. De spits bleef niet rustig en schoot de bal naast. Een paar minuten later leek de misser van Castaignos gevolgen te hebben toen Rosheuvel voor het doel van Stevens opdook, maar de doelman wist met de voet te redden.

FC Twente zakte vervolgens weer wat in en liet Cambuur weer wat meer het spel maken. In de 73e minuut wisten de gasten te profiteren via Barto, die de gelijkmaker binnen frommelde. FC Twente probeerde in het vervolg om Cambuur weer vast te zetten en werd via Ziyech en Castaignos nog een keer gevaarlijk. De beste mogelijkheid was voor aanvoerder Andreas Bjelland, maar de kopbal van de verdediger werd van de lijn gehaald. Scheidsrechter Liesveld besloot drie minuten extra tijd bij te trekken en daarin besliste FC Twente alweer een wedstrijd. Kyle Ebecilio kreeg de bal voor zijn voeten, nadat Bjelland de bal doorkopte en schoot hard en laag de 2-1 binnen, wat ook de eindstand was.

FC Twente - SC Cambuur 2-1

1-0 Tapia (57)
1-1 Barto (73)
2-1 Ebecilio (90+3)

Gele kaart: Mokotjo (FC Twente); Reijnen (SC Cambuur)

Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bjelland, Schilder; Tapia (Ebecilio/85), Mokotjo, Ziyech; Corona (Ould-Chikh/75), Castaignos, Mokhtar (Borven/85).