Ebuehi ziet lijdzaam toe hoe ploeggenoten een 4-0 voorsprong verspelen

Vrijdagavond stond voor Tyronne Ebuehi de interland Nigeria - Siërra Leone op het programma. De missie voorafgaand aan deze interlandperiode was duidelijk. Twee keer winnen van Sierra Leone en Nigeria plaatst zich voor de Afrika Cup. Het liep anders.

Ebuehi startte op de bank en zag zijn ploeggenoten al na vier minuten op een 1-0 voorspring komen. Het ging de ploeg voor de wind want na 29 minuten spelen was het al 4-0. In de 41e minuut deed Sierra Leone iets terug, maar met een 4-1 ruststand was er geen vuiltje aan de lucht.

Echter ging het in de tweede helft helemaal mis. In de 72e minuut scoorde Sierra Leon de 4-2, in de 80e minuut de aansluitingstreffer en in de 86e minuut de gelijkmaker. Ebuehi moest machteloos toekijken vanaf de bank en zag dat het bij 4-4- bleef.

Aanstaande dinsdag volgt het tweede treffen tussen beide ploegen in Sierra Leone. Mocht Nigeria opnieuw slecht voor de dag komen en de wedstrijd verliezen, dan ligt alles in de poule weer open. Iets waar bij voorbaat niemand niemand rekening mee had gehouden.