Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ed Janssen hangt na 15 jaar de scheidsrechtersfluit aan de wilgen

Ed Janssen hangt na 15 jaar de scheidsrechtersfluit aan de wilgen

Ed Janssen stopt na dit seizoen definitief als scheidsrechter in het betaald voetbal. De 47-jarige arbiter vind het na vijftien jaar genoeg geweest.

Janssen maakte zijn debuut in het profvoetbal bij de wedstrijd Cambuur tegen Excelsior in 2003. Twee jaar later maakte de arbiter zijn debuut in de eredivisie tijdens de wedstrijd NEC tegen RBC Roosendaal.

“Het huidige voetbal is zo snel, spelers moeten topfit zijn. Dan mag je ook topfitte arbitrage verwachten. Van de scheidsrechters ben ik altijd een van de beste lopers geweest. Nog altijd haal ik prima tijden, maar ik moet er wel harder voor werken. Ik wil niet als een oude man over het veld lopen, ik wil topfit afscheid nemen. Komende zomer kan dat”, vertelt Janssen tegen over Geert-Jan Jakobs van VI.

De arbiter kan terugkijken op een prachtige carrière waarin hij veel grote spelers heeft mogen ontmoeten. Afgelopen woensdagmiddag toonde hij trots een eregalerij met voetbalsouveniers. Het meest trots is Janssen op een foto waarop hij staat te discussiëren met voormalig FC Porto-duo Radamel Falcao en Hulk. Naast deze twee topspelers stond arbiter ook oog in oog met onder meer Gianluigi Buffon, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. “Al die toppers, handen schuddend met Edje Janssen uit Meijel!”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op