Twente Insite

FC Twente Nieuws

eDivisie: Benli onderuit tijdens competitie debuut voor FC Twente

eDivisie: Benli onderuit tijdens competitie debuut voor FC Twente

e-Sporter Emre Benli zal in de tweede seizoenshelft van de e-divisie FC Twente vertegenwoordigen op de Xbox. Hij neemt hiermee het stokje over van de andere e-sporter Tony Kok die actief was op de Playstation. In de eerste speelronde van de e-Divisie nam Benli het op tegen Excelsior dat vertegenwoordigd wordt door Levi Frederique. De wedstrijd eindigde in een 3-2 nederlaag voor de e-Sporter van FC Twente.

Benli nam in het begin van de wedstrijd gelijk het initiatief, maar kwam niet tot concrete kansen. Vlak voor rust beging de e-Sporter een overtreding in het eigen zestien meter gebied waardoor de bal op de stip ging. Maar de bal werd zwak in geschoten door Excelsior en Benli dook met zijn keeper de goede hoek in. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Na rust was het de e-Sporter van Excelsior, Levy die sterk aan de wedstrijd begon. In de 53e minuut kwam Excelsior op een 1-0 voorsprong. Snel daarna was het opnieuw raak voor de e-Sporter van Excelsior, 2-0. Benli lastte een korte pauze in om een speler te wisselen. De wissel werkte want snel daarna scoorde Benli de aansluitingstreffer. Nog geen twee minuten later wist Benli ook de gelijkmaker te maken, 2-2. Beide clubs spelers tot de blessuretijd gelijk op, maar uiteindelijk scoorde Levy van Excelsior in de laatste minuut het winnende de doelpunt.

Benli baalde van het verlies. “90e minuut krijg je een goal tegen”, vertelt Benli na afloop van de wedstrijd. “Hij kwam al vrij vroeg op voorsprong en ik zat er niet goed in. Ik kreeg een aantal goede kansen, maar toen maakte hij in de 90e minuut de winnende goal.

Of Benli de resultaten van Kok kan overtreffen (4e plek) doet hij nog geen uitspraken over. “Dat durf ik nog niet te zeggen.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op