eDivisie: Kok met FC Twente in extremis onderuit tegen Ajax

Tony Kok is na een reeks van vier overwinningen weer tegen een nederlaag aangelopen. In speelronde zeven moest hij het opnemen tegen regerend landskampioen Dani Hagebeuk die speelt namens Ajax. Het werd een bloedstollende partij die pas in de laatste minuut werd beslist.

Kok kwam in een gelijkopgaande eerste helft vlak voor het rustsignaal op een 0-1 voorsprong, maar deze werd direct na rust weer weggepoetst door Hagebeuk. Slechts vier minuten later zette hij Ajax op voorsprong, maar Kok gaf zich niet gewonnen en scoorde binnen de vijf minuten de 2-2. Kok kreeg nog enkele goede kansen namens FC Twente, maar in de 90e minuut was het Hagebeuk die de winnende 2-3 scoorde.

Een grote teleurstelling voor Kok die in Hagebeuk één van zijn grootste rivalen ziet. De rivaliteit kwam ook tijdens de wedstrijd bovendrijven. Hagebeuk haalde bij Kok het bloed onder z'n nagels vandaan door zijn celebration 'tuurlijk!' over te nemen bij het scoren van de 1-1 en 1-2. KLIK HIER om de wedstrijd te bekijken.

[google]Na afloop liet Kok weten zijn tactiek niet aangepast te hebben tegen zijn grote rivaal. "Ik weet dat Dani altijd gebrand is om te winnen tegen mij. Het is een wedstrijd op zich dus nee, ik heb mijn tactiek niet aangepast."

Het was meer dan alleen een wedstrijd. Heb je iets meegekregen van de sfeer? Iedereen wilde het zien en zaten te roepen en schreeuwen. "Ik krijg dat niet mee. Ik ga helemaal van mezelf uit en sluit me af voor dat soort dingen."

Door de nederlaag is het gat tussen FC Twente en Ajax verkleind van zes naar drie punten. Of de nederlaag grote gevolgen heeft op de ranglijst weten we donderdagmiddag om 18:00 uur.