Eerste driepunter voor gedreven FC Twente

FC Twente heeft vandaag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In de eigen Grolsch Veste won de ploeg van René Hake met 2-1 van de verrassend goed presterende promovendus Roda JC. Hiermee is FC Twente af van de gehekelde nacompetitieplek en staat het nu op de 15e plek in de Eredivisie met zes punten uit zeven wedstrijden.

Bij FC Twente mocht Jari Oosterwijk starten in de spits. Hij mocht de plek innemen van Michael Olaitan die door de blessure van Cabral naar de rechtsbuitenpositie werd verwezen. Het pakte goed uit want Oosterwijk scoorde in de 25e minuut de 1-0 binnen uit een voorzet van Ziyech. Het was zijn eerste officiële doelpunt voor de Tukkers.

Vier minuten later verdubbelde het gedreven FC Twente via Mokotjo de voorsprong. De Zuid Afrikaan kreeg de bal op rand zestien meter toegespeeld van Ziyech en knalde de bal droog achter de doelman van Roda JC. Het was tevens de ruststand. [google]

Na rust kwam FC Twente nog sterk uit de startblokken, maar was uiteindelijk geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft twee keer scoorde. In de 81e minuut werd het spannend toen Juric de aansluitingstreffer scoorde. Verder dan deze ene treffer kwam Roda JC waardoor FC Twente de eerste overwinning boekte van het seizoen.

Opstelling FC Twente: Drommel, Ter Avest (87’ Van der Lely), Uvini, Bijen, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Ede, Oosterwijk, Olaitan (71’ Van der Heyden).

Opstelling Roda JC: Van Leer, Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen, Noor (61’ De Silva), Griffiths, Van Hyfte, Faik, Gyasi, Juric.