Eerste elftal

18 jaar en voor 18.000 gekke Costa Ricanen spelen tegen je idool

18 jaar en voor 18.000 gekke Costa Ricanen spelen tegen je idool

Samen met Mats Rots en Yrakly Yegoian is Sander Sybrandy één van de drie jongelingen die zijn geselecteerd voor de bijzondere reis naar Costa Rica. De 18-jarige aanvaller maakte eerder dit seizoen de overstap van de FC Twente/Heracles Academie naar FC Twente, waar hij een handtekening zette onder een contract tot medio 2025, inclusief een optie tot 2026.

Afgelopen zaterdag speelde hij mee tijdens de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. Een bijzonder moment voor de jongen uit het Gelderse Zutphen, maar zijn volgende missie is officieel debuteren in het eerste. "Ik van jongs af aan altijd een droom gehad om op mijn achttiende mijn debuut te maken. Ik hoop dat dat nog gaat lukken, maar ik kan niet voor de trainer spreken." Hij heeft nog enkele maanden want in maart wordt hij 19. "Het is puur aan mezelf. Ik probeer me maximaal te laten zien en dan zien we wanneer het komt."

Dan terug naar zaterdag. Sybrandy speelt in een uitverkocht stadion met bijna 18.000 enthousiaste Midden-Amerikanen. "Is natuurlijk wel gekkigheid", vervolgt hij in gesprek met RTV Oost. "Ik heb sowieso nog nooit in een stadion gespeeld met zoveel toeschouwers, dus dat was al mooi om mee te maken. Toen ik net bij de club kwam, waren ze net kampioen geworden met Ruiz. Dus toen werd ook door de trainers gezegd: dat is de man van Twente. Zo kwam ik een beetje de club binnen, dus dat is wel een soort idool die je nu bij zijn afscheid meemaakt."

Sybrandy heeft nog een lange weg te gaan om ook maar ergens in de buurt te komen van de status die Ruiz had bij FC Twente. Toch spreekt het contract bij FC Twente vertrouwen uit. Het is nu aan Sybrandy zelf om stappen te maken en definitief aan te haken. "We zijn met een grote groep dus af en toe sta ik ernaast bij de trainingen. Dat is logisch, dat gebeurt als je jong bent. Wat komt, dat komt. Het is nu een kwestie van echt aanhaken bij de groep en zorgen dat je er klaar voor bent. Gelukkig heb ik daar de tijd voor gekregen, maar ik ben wel iemand die dat zo snel mogelijk wil. Ik wil er graag bij blijven en doe m'n best om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties