Eerste elftal

Aangeslagen Oosting was niet bij perspraatjes wegens situatie RKC-doelman Vaessen

Aangeslagen Oosting was niet bij perspraatjes wegens situatie RKC-doelman Vaessen

Na de wedstrijd tussen FC Twente en sc Heerenveen maakte het feest in De Grolsch Veste bij veel supporters al snel plaats voor enorme schrik. De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax, die ook om 21:00 uur begon, lag stil wegens een zwaar ongeluk met doelman Etienne Vaessen. Uit respect werd het muziek in De Grolsch Veste uitgezet.

Trainer Joseph Oosting werkte de laatste twee seizoenen samen met Vaessen bij RKC. Bij de 51-jarige oefenmeester zat de schrik er dan ook flink in toen hij het nieuws te horen kreeg. Oosting sloeg de perspraatjes over omdat hij te aangeslagen was van het nieuws, zo meldt Leon ten Voorde van TC Tubantia.

Vaessen lag knock-out op het veld in Waalwijk. Hij werd gereanimeerd, maar al snel bleek dat het waarschijnlijk niet om hartproblemen ging, maar had het alles te maken met het tik op zijn hoofd. Vaessen kwam met zijn hoofd hard in botsing met Brian Brobbey en ging gelijk bewusteloos op de grond liggen.

Gelukkig kwam al snel het bericht naar buiten dat Vaessen bij kennis en aanspreekbaar is. In de kleedkamer is de 28-jarige doelman volledig medisch gecheckt. Hij werd gestabiliseerd en er werden hem een aantal vragen gesteld. In het ziekenhuis wordt Vaessen verder onderzocht

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties