Eerste elftal

Aanklager KNVB deelt FC Twente boete uit van 7.500 euro voorwaardelijk

Aanklager KNVB deelt FC Twente boete uit van 7.500 euro voorwaardelijk

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal heeft FC Twente een straf opgelegd na 'wanordelijkheden' door de supporters van FC Twente bij de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd werd gespeeld op 11 november 2022 en daarbij is bewezen dat een deel van de aanwezige Twente-supporters vuurwerk heeft afgestoken.

FC Twente heeft een voorwaardelijke boete gekregen van 7.500 euro. Dit houdt in dat FC Twente nu niets hoeft te betalen, maar dit bedrag bij het eerstvolgende incident wel over moet maken naar de voetbalbond.

De kans is groot dat FC Twente deze 7.500 euro alsnog moet gaan betalen. Dit vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Twente op zondag 19 februari. Toen werden er stoeltjes vanuit het uitvak naar de thuissupporters gegooid. Het was een reactie op vuurwerk dat door de Eagles-aanhang in het uitvak werd gegooid.

"Betaaldvoetbalorganisaties (bvo’s) zijn in beginsel tuchtrechtelijk aansprakelijk voor wanordelijkheden die door hun aanhang worden gepleegd in en rondom stadions", schrijft de KNVB. "Alleen als een bvo kan aantonen dat zij voor, tijdens en na een wedstrijd alle noodzakelijke maatregelen heeft getroffen om wanordelijkheden te voorkomen, tegen te gaan of schuldigen te identificeren, vervalt die aansprakelijkheid."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties