Eerste elftal

Aanklager KNVB start nieuw onderzoek na misdragingen Twente-supporters

Aanklager KNVB start nieuw onderzoek na misdragingen Twente-supporters

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft opnieuw een onderzoek ingesteld naar FC Twente. Deze keer naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de thuiswedstrijd FC Twente - NEC. Deze wedstrijd werd kort stilgelegd nadat er een beker op het veld was beland. Dit is niet het enige, want er waren ook spreekkoren richting Cillessen. Er is echter ook goed nieuws.

"De aanklager van de KNVB heeft naar aanleiding van de maatregelen die FC Twente heeft getroffen na de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles het onderzoek geseponeerd", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan. "FC Twente heeft meerdere personen die in Deventer voor onrust zorgden in het uitvak kunnen identificeren en gestraft." Dit houdt in dat FC Twente als club niet zal worden gestraft.

Helaas loopt er nog wel een andere zaak, de thuiswedstrijd tegen Sparta. Na de gelijkmaker provoceerde Sparta-back Sambo de Twente-supporters door zijn goal te vieren richting Vak-P. Als gevolg werden er enkele bekers richting de speler gegooid. Mocht de aanklager beslissen FC Twente te straffen, dan is de kans groot dat een deel van Vak-P leeg moet blijven. FC Twente kreeg eerder dit seizoen deze voorwaardelijke straf na incidenten tijdens FC Twente - Feyenoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties