Eerste elftal

Aanklager KNVB wil Berghuis straffen voor slaan Twente-supporter

Aanklager KNVB wil Berghuis straffen voor slaan Twente-supporter

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Steven Berghuis straffen naar aanleiding van de klap die hij na de wedstrijd FC Twente - Ajax uitdeelde aan een Twente-supporter. Laatstgenoemde riep enkele dingen richting de oud-speler van FC Twente die zich daardoor liep provoceren. Wat er precies is gezegd is nog altijd niet bekend, maar volgens de aanklager betaald voetbal had Berghuis niet moeten reageren.

Hij heeft Berghuis een voorstel gedaan van een schorsing van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Als Berghuis en Ajax akkoord gaan met het voorstel, dan mist de aanvaller alsnog drie wedstrijden. Tegen FC Twente kreeg hij zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor automatisch geschorst voor de eerstvolgende competitiewedstrijd.

De lezing van de aanklager luidt als volgt. "De aanklager betaald voetbal vindt het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en gedragscode Officials Betaald Voetbal van de KNVB omdat hiermee het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet wordt gebracht. De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties