Eerste elftal

Aanvaller gekrenkt: "Hij zei dat ik niet thuishoorde bij FC Twente"

Aanvaller gekrenkt: "Hij zei dat ik niet thuishoorde bij FC Twente"

Justin van Gelder was een veelbelovend talent uit de jeugdopleiding van FC Twente. De aanvaller sloot in 2013 aan bij de Academie, maar tien jaar later komt er een einde aan zijn avontuur en zijn droom om het eerste te halen. Het had uiteindelijk niets te maken met zijn voetballende kwaliteiten, aldus de 18-jarige speler die tegenwoordig uitkomt voor SV Epe. Maar waarom ging het dan wel mis?

"We kregen een nieuwe trainer in de persoon van Jord Roos en hij verwachtte van mij ineens dingen die ik niet kon waarmaken", vertelt hij in gesprek met Gert-Jan Oosterveen van De Gelderlander. Kan je hier een voorbeeld van noemen? "Ik was afhankelijk van het openbaar vervoer en mijn ouders brachten mij altijd in alle vroegte naar station Zwolle. Als ik dan iets later was noemde hij mij een amateur of zei dat ik niet thuishoorde bij FC Twente, terwijl ik daar al negen jaar rondliep. Dat leidde tot wrijving en op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt. Ik kon het niet meer opbrengen. Dat één persoon je al je plezier ontneemt, dat is wel eeuwig zonde."

Dit terwijl Jeffrey de Visscher, assistent-trainer van Joseph Oosting bij het eerste, zeer positief was over de voetballende kwaliteiten van Van Gelder. "Ik heb gesprekken met hem gehad en hij zei: ‘over een paar jaar loop je gewoon bij het eerste. Je bent een laatkomer, je bent geboren in december, daardoor hebben we de tijd nodig om jou goed te ontwikkelen. Jouw talent is onmiskenbaar."

Na zijn afscheid bij de Academie zag hij zijn ploeggenoten Gijs Besselink en Mats Rots wel het eerste halen. "In het begin had ik daar wel moeite mee, als je dan oud-teamgenoten zoals Gijs Besselink of Mats Rots ziet shinen in het eerste elftal. Dan denk je bij jezelf: daar had ik ook moeten staan, want ik was zeker niet minder dan die jongens. Nu wil ik vooral plezier maken, daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties