Eerste elftal

Absurde eis FC Köln zorgde ervoor dat Limnios niet bij FC Twente kon blijven

Absurde eis FC Köln zorgde ervoor dat Limnios niet bij FC Twente kon blijven

Afgelopen zomer besloot FC Twente twee huurspelers definitief over te nemen. Michel Vlap maakte voor twee miljoen euro de overstap van Anderlecht naar FC Twente en Michal Sadílek werd voor 1,5 miljoen euro overgenomen van PSV. Streuer had graag nog een andere huurling bij de groep gehouden, maar dat ging niet door. Achteraf bleek het geluk bij een ongeluk.

Het ging om Dimitris Limnios. De linksbuiten was gehuurd van het Duitse FC Köln en kende een goed seizoen bij FC Twente. Aan het begin waren er nog twijfels, maar hoe meer de Griek speelde, hoe beter hij werd. Streuer en Jans waren overtuigd van zijn kwaliteiten en dachten Limnios nog een extra jaar te huren, maar kwamen bedrogen uit.

"Wij hadden Limnios vorig seizoen gehuurd van 1. FC Köln. Hij deed het echt heel goed bij ons", weet Streuer zich te herinneren aan tafel bij ESPN. "Wij wilden hem nog een seizoen huren, maar er was een nieuwe leiding bij FC Köln. Ze wilden twee, drie keer zoveel geld als het jaar ervoor. Ik heb gezegd: 'Dat gaan we niet doen'. Een maand later raakte hij geblesseerd bij het nationale elftal van Griekenland. Hij heeft het hele seizoen niet gespeeld."

Limnios scheurde zijn kruisband af en onderging een operatie. Na een lange revalidatie is hij inmiddels weer volledig hersteld en heeft hij alweer minuten gemaakt bij FC Köln II dat uitkomt in de Regionalliga West, het vierde niveau. In vier wedstrijden leverde hij daar twee assists. Ook werd hij weer opgeroepen door de Griekse bondscoach en speelde hij 10 minuten mee tegen Litouwen. Limnios wordt volgende maand 25 jaar en heeft op 1 juli nog een contract voor één seizoen. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo'n 2 miljoen euro. Dat maakt hem wellicht opnieuw interessant voor FC Twente.

Poll

Zie jij de weer fitte Limnios graag terugkeren bij FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties