Eerste elftal

Afellay geniet van FC Twente en roemt de absolute leider van het team

Afellay geniet van FC Twente en roemt de absolute leider van het team

FC Twente is het seizoen 2023-2024 geëindigd als de nummer drie van Nederland. De Tukkers wonnen zelf met 1-2 bij PEC Zwolle en dat was genoeg om achtervolger AZ achter zich te houden. FC Twente had zich al geplaatst voor de competitiefase van de Europa League, maar gaat nu deelnemen aan de voorronde van de Champions League. Wie dit voor het seizoen had voorspeld zou voor gek zijn verklaard. Helemaal omdat er een nieuwe trainer kwam en er flink wat spelers vertrokken.

Ibrahim Afellay kan er wel van genieten. "Prachtig, maar het is ook wel tekenend voor het Twente van dit seizoen. Dat is wel écht een team zonder echt hele grote toppers in de ploeg." Wel ziet hij één speler als de grote leider van het geheel. "Robin Pröpper is echt de leider van dit Twente. In alles neemt hij de leiding, of het nou verdedigend is of aan de bal, maar ook in het uitdragen van de club naar buiten toe."

Dat FC Twente derde is geworden is de prestatie van het collectief. En wie had dat gedacht na het vertrek van Jans en meerdere sterkhouders. "Het is een geweldige prestatie als je kijkt naar de jongens die ze zijn verloren, met een Cerny, Misidjan, maar ook met Ugalde, die door Van Wolfswinkel met verve is vervangen. Dat is een bijzonder knappe prestatie", besluit de oud-international aan tafel bij Studio Voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties