AFTERMOVIE: FC Twente pakt drie punten in Sittard

FC Twente kent een uitstekende start van het nieuwe seizoen. De promovendus boekte zondagmiddag een 2-3 overwinning op bezoek bij Fortuna Sittard. Hierdoor zijn de Tukkers na zes wedstrijden nog altijd ongeslagen en daarmee terug te vinden op een knappe derde plek op de ranglijst.

Na een kwartier spelen kwam FC Twente op voorsprong. Keito Nakamura nam de treffer voor zijn rekening. In de 24ste minuut was het Javier Espinosa die er met een fraai afstandsschot 0-2 van maakte. Op slag van rust zette Nakamura rond de middellijn een sliding in waar die zowel zijn tegenstander als de bal raakte. Scheidsrechter Dennis Higler zag er in eerste instantie geen overtreding in, maar werd vervolgens door de VAR naar de kant geroepen. Na het bekijken van de beelden werd de Japanse tiener met rood van het veld gestuurd.

In de 66ste minuut zette invaller Giorgi Aburjania de tien van Twente op 0-3, het was zijn eerste goal in Twentse dienst. Ruim tien minuten later was het Haris Vuckic die de bal ongelukkig achter de wederom sterk keepende Joël Drommel werkte: 1-3. Fortuna moest de wedstrijd ook met tien man uitspelen. In de 83ste minuut werd een doorgebroken Rafik Zekhnini naar de grond gewerkt. Diep in de blessuretijd kwam Fortuna ook nog op 2-3, maar dit bleek al te laat: de drie punten gingen mee naar Enschede. Reden genoeg voor de social media-afdeling van FC Twente om weer een aftermovie te produceren, hieronder te zien.