Eerste elftal

"Ajacieden hopen zelfs op een nederlaag zodat ze verlost zijn van Schreuder"

"Ajacieden hopen zelfs op een nederlaag zodat ze verlost zijn van Schreuder"

De laatste keer dat Ajax een wedstrijd in de eredivisie won was op 22 oktober. Toen wonnen de Amsterdammers van RKC Waalwijk met 1-4. Vanavond komt dan ook nog eens FC Twente, dat goed in vorm is, op bezoek. Volgens Aad de Mos en Valentijn Driessen kan deze wedstrijd weleens het einde van trainer Alfred Schreuder bij Ajax zijn.

Jaren geleden vroegen FC Twente-supporters duidelijk om het vertrek van Schreuder. Nu gebeurt bij Ajax hetzelfde. "Alsof het zo moet zijn krijgt Ajax op de eerste afspraak van het jaar FC Twente bezoek, de club waar Schreuder zijn trainersloopbaan begon", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in zijn column in TC Tubantia.

"In aanloop naar die wedstrijd hadden de supporters van FC Twente trouwens ook een dringend verzoek. Laat lekker zitten die trainer, succes verzekerd. Voor de tegenpartij wel te te verstaan. Er zijn zelfs Ajacieden die hopen op een nederlaag zodat ze eindelijk verlost zijn van die kwelgeest op de bank. Bescheiden als ze zijn gaan ze er uiteraard wel vanuit dat ze die verloren punten zo weer terugvinden", aldus Ten Voorde.

"In Enschede was het hele 'Umfeld' destijds onhoudbaar negatief, maar de naïeve clubleiding liet Schreuder in de zomer zitten, omdat men verwachtte dat de storm bij de start van het nieuwe seizoen over zou zijn. De storm werd een orkaan en na een nederlaag bij Heracles werd de trainer op de vierde speeldag ontslagen. Het was het meest voorspelde vertrek in de geschiedenis, en ja dan tellen we het ontslag van Gert Jan Verbeek ook mee."

"De situatie bij FC Twente toen, kun je zo projecteren op het Ajax van nu. Het was allemaal zo niet best en de trainer is niet zo populair, maar na twee maanden pauze maken we met z’n allen een lekkere frisse doorstart. Ergens is het ook wel schattig dat ze in de top van Ajax nog in het sprookje van Alfred Jodocus Kwak geloven", besluit Ten Voorde.

  • Win 100 (!!) keer je inzet bij winst FC Twente op Ajax. Actie alleen voor 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties