Eerste elftal

Ajacieden leven met angst en beven toe naar wedstrijd tegen FC Twente

Ajacieden leven met angst en beven toe naar wedstrijd tegen FC Twente

FC Twente treft komende zondag een club in crisis. De Tukker reizen af naar Amsterdam waar de confrontatie met het noodlijdende Ajax wacht. Niet alleen sportief gaat het slecht, de Amsterdammers staan op een zesde plek en verloren afgelopen weekend met 6-0 van aartsrivaal Feyenoord, ook binnen de club is het chaos. De club dacht met de komst van Alex Kroes als algemeen directeur weer in rustiger vaarwater terecht te komen, maar niets bleek minder waar.

Kroes werd vlak na zijn aanstelling op non-actief gesteld omdat hij aandelen van Ajax heeft gekocht op de dag dat hij te horen kreeg dat hij de nieuwe algemeen directeur zou gaan worden. Reden voor RvC-voorzitter Michael van Praag om Kroes uit zijn functie te ontheven. Later bleek dat ook Van Praag zijn aandelen niet officieel had aangegeven bij de AFM, een verplichting als je gaat werken bij een beursgenoteerd bedrijf, en ligt nu ook zelf onder vuur. De bestuursraad vindt op haar beurt dat kroes terug moet keren en ook dit zorgt weer voor extra verdeeldheid.

"Hoe Ajax zich moet bevrijden uit deze gordiaanse knoop lijkt niemand nog te weten", schrijft John Graat in Trouw. "Al zijn er binnen de club ook mensen die zeggen dat met één goede trainer alles heel snel weer kan veranderen. Ze wijzen dan naar Arne Slot, die Feyenoord in korte tijd van een zieltogende en gevallen topclub reanimeerde tot een landskampioen met Europese uitstraling." Maar die nieuwe trainer is er nog niet en zonder algemeen en technisch directeur zal ook niet elke trainer zomaar in willen stappen.

FC Twente zal zich niets aantrekken van de problemen van Ajax. De Enschedese club wil zondag alleen maar de drie punten binnenhengelen in de strijd om de derde plek en de daaraan gekoppelde derde voorronde van de Champions League. FC Twente hoopt dan stiekem dat de klap van de 6-0 nederlaag nog nadreunt. Maar ook op eigen kracht moet het lukken tegen het dolende team van oud-Twente-trainer John van 't Schip. "De bestuurlijke lasagne die Ajax is, zorgt nu voor totale chaos in alle geledingen", vervolgt Graat. "De beschamende vertoning zondag in de Kuip is daar een logisch uitvloeisel van. Met angst en beven leeft menig Ajacied toe naar de wedstrijd zondag tegen FC Twente, in de vrees dat de club nog dieper zal zinken."

De wedstrijd Ajax - FC Twente wordt zondag afgetrapt om 16:45 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties