Eerste elftal

All-in seizoenkaart voor alle competitie, Europese en bekerwedstrijden?

All-in seizoenkaart voor alle competitie, Europese en bekerwedstrijden?

Over niet al te lange tijd krijgen de jaarkaarthouders van FC Twente weer de mogelijkheid om hun seizoenkaart(en) te verlengen. FC Twente is razend populair en de verwachting is dat net als vorig seizoen alle 22.500 seizoenkaarten zullen worden verlengd. FC Twente verkocht tot nu toe alleen seizoenkaarten voor de eredivisiewedstrijden, maar PSV biedt sinds dit seizoen ook een andere vorm aan.

Het betreft de zogenaamd all-in seizoenkaart. Met deze jaarkaart krijgt een seizoenkaarthouder niet alleen toegang tot de eredivisiewedstrijden in eigen stadion, maar ook de thuiswedstrijden in de KNVB-beker en de Europese thuiswedstrijden. De club is op deze manier ontzorgd als het gaat om de losse verkoop en de supporter kan elke thuiswedstrijd gegarandeerd plaatsnemen op zijn eigen plek. In totaal maakt zo'n 20 procent van de PSV-supporters gebruik van deze all-in-optie.

Bij PSV rekenen ze 60% meer voor een all-in seizoenkaart ten opzichte van de reguliere seizoenkaart. Ook voor FC Twente zou het een optie kunnen zijn om deze optie aan te bieden. Stel een Twente-supporter betaalt nu 265 euro voor een jaarkaart, dan kan diegene de thuiswedstrijden voor de KNVB-beker en Europa afkopen voor 159 euro. De prijs voor een all-in jaarkaart wordt dan 424 euro.

Een all-in jaarkaart kan voor de club en de supporter positief of negatief uitpakken. Als FC Twente derde wordt, speelt de club minimaal vijf Europese wedstrijden in eigen huis. Daarnaast stroomt FC Twente komend seizoen in bij de tweede ronde van de KNVB-beker. Als dat een thuiswedstrijd betreft en FC Twente wordt uitgeschakeld, heeft de supporter omgerekend 26,50 euro per wedstrijd betaald. Speelt FC Twente nog een Europese thuiswedstrijd extra en speelt het daarnaast ook nog twee extra thuiswedstrijden in de KNVB-beker, dan betaalt de supporter afgerond gemiddeld nog maar 17,60 euro per wedstrijd.

Ter info: Uitgaande van hetzelfde vak als de seizoenkaart van 265 euro, werd dit seizoen 15 euro betaald voor een kaartje voor de thuiswedstrijden in de voorrondes van de Conference League tegen Hammarby en FC Riga. In de play-off-wedstrijd tegen Fenerbahce werd de prijs verhoogd naar 24 euro. De verwachting is dat minimaal een soortgelijke prijs gehanteerd gaat worden voor de voorronde(s) van de Champions League en de poulefase van de Europa League.

Opinie: Zou jij gebruik maken van een all-in seizoenkaart? Vertel in de comments waarom of waarom juist niet.

Poll

Moet FC Twente overwegen om een all-in seizoenkaart aan te bieden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties