Eerste elftal

Alleen Gakpo en Tadic waren in 2022 productiever dan Van Wolfswinkel

Alleen Gakpo en Tadic waren in 2022 productiever dan Van Wolfswinkel

In de zomer van 2021 werd Ricky van Wolfswinkel transfervrij door FC Twente overgenomen van FC Basel. Het aantrekken van de spits is een voltreffer gebleken. Over het kalenderjaar 2022 is hij een van de topscorers en een van de assistkoningen van de eredivisie gebleken. Op beide lijsten staat hij derde, net als op de lijst van meeste goals en assists opgeteld.

Van Wolfswinkel scoorde dit jaar dertien eredivisietreffers. Alleen Brian Brobbey van Ajax en Cody Gakpo, die deze week de overstap van PSV naar Liverpool FC maakte, deden het beter. Zij maakten beide vijftien doelpunten. Van Wolfswinkel laat Syndney van Hooijdonk van sc Heerenveen, Vangelis Pavlidis van AZ en Orkun Kökcu van Feyenoord (allen twaalf goals) net achter zich.

De 33-jarige spits is naast doelpuntenmaker ook goed in het geven van assists. Hij gaf er in 2022 negen. Daarmee deelt hij de derde plaats met Ajacied Steven Berghuis. De afstand op de nummer één en twee is groot. Dusan Tadic van Ajax gaf er zeventien, Cody Gakpo zestien. AZ'er Jesper Karlsson, Spartaan Vito van Crooij en PSV'er Joey Veerman deden het net iets minder met acht assists.

Als je het aantal goals en assists van elke speler bij elkaar optelt, heeft Van Wolfswinkel de op twee na hoogste score van alle eredivisiespelers over het jaar 2022. Gakpo is de koning van de eredivisie op dit gebied. Hij was betrokken bij maar liefst 31 doelpunten. De nummer twee is Tadic met 26 goals en assists. Van Wolfswinkel is de nummer drie met een score van 22. Een puike prestatie van de spits van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties