Eerste elftal

Alles moet wijken voor hoofddoel Ugalde: "Soms val ik zelfs uit tegen mijn eigen teamgenoten"

Alles moet wijken voor hoofddoel Ugalde: "Soms val ik zelfs uit tegen mijn eigen teamgenoten"

Manfred Ugalde werd deze zomer voor vier miljoen overgenomen van Lommel SK. Daarvoor speelde hij al op huurbasis bij FC Twente. De centrumspits is geboren in Costa Rica en treedt hiermee in de voetsporten van Bryan Ruiz. Ugalde is een echte vechtersbaas en gaat voor elke bal. Als hij een wedstrijd speelt dan heeft hij maar één missie.

"Als ik het veld op stap dan wil ik nog maar één ding en dat is winnen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Ook zijn eigen teamgenoten probeert hij hierin mee te nemen als hij in het veld staat. "Soms val ik zelfs uit tegen mijn eigen teamgenoten, omdat ik ze scherp wil houden." Al van jongs af aan staat hij met dit gevoel op het veld. "Als kind had ik dezelfde drive al." Ugalde ziet dit ook als een van zijn kwaliteiten. "Ik denk dat het een van mijn sterkste punten is. Ik blijf rennen, druk zetten, vechten voor de bal; ik doe alles voor die drie punten."

Een duikelaar is Ugalde niet. "Daar hou ik niet zo van." Alhoewel: "Als iemand van ons dat doet en het levert een penalty op, tja, dat is ook voetbal", vertelt hij lachend. Uiteindelijk draait alles om winnen en maakt de manier waarop weinig uit. Zeker als je het vraagt aan de mensen uit zijn thuisland Costa Rica. "Een doelpunt is een doelpunt, in mijn voetbalcultuur doen we daar niet zo moeilijk over", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties