Eerste elftal

"Als hij morgen bij FC Twente tekent, staat hij over drie maanden in Oranje"

"Als hij morgen bij FC Twente tekent, staat hij over drie maanden in Oranje"

Een deel van de spelers hebben zondag tijdelijk afscheid genomen van FC Twente voor de interlandbreak. De Europese clubs starten deze week de kwalificatiereeks voor het EK 2024 dat wordt georganiseerd door Duitsland. In totaal zijn er vier spelers die uit zijn gevlogen: Vaclav Cerny (Tsjechië), Alfons Sampsted (IJsland), Ramiz Zerrouki (Algerije) en Anass Salah-Eddine (Jong Oranje).

Helaas heeft FC Twente nog steeds geen spelers die uitkomen voor het grote Oranje, maar ziet deze week met Mats Wieffer wel een jeugdexponent aansluiten bij de selectie van Ronald Koeman. Door enkele afzeggingen is er zelfs een kans dat hij gaat starten in de wedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk. De selectie heeft een aantal mensen verbaasd, waaronder Rafael van der Vaart.

"Ik weet dat er veel kenners zijn die vinden dat Mats Wieffer al moet gaan spelen, maar dat vind ik veel te vroeg", aldus de analist in de Telegraaf. "Daarnaast zie ik niet dat een speler als Wieffer, die het bij Feyenoord hartstikke goed doet hoor, naar een club als Real Madrid of Barcelona kan over een paar jaar."

Van der Vaart ziet in Xavi Simons wel een toekomstige wereldtopper en vindt dan ook dat hij moet spelen. "Ongetwijfeld zal Koeman Wieffer ook wel wat minuten geven. Maar dat is vooral gebaseerd op het feit dat een speler als Wieffer bij Feyenoord elke week zichtbaar is. Terwijl er in het buitenland jongens zijn die we met z’n allen nauwelijks goed beoordelen. Daarmee geef ik ook kritiek op mijzelf als analist, want ik heb me erop betrapt dat ik ook geneigd ben om naar spelers in de Eredivisie te kijken in plaats van naar spelers die bij gerenommeerde clubs in de Serie A of de Bundesliga voetballen."

Dit lijkt ook het geval bij Ronald Koeman die na het wegvallen van Frenkie de Jong Joey Veerman heeft opgeroepen en Bologna-middenvelder Jerdy Schouten links laat liggen. "Die speelt bij Bologna echt de pannen van het dak", vervolgt Van der Vaart. "Die hoort bij de drie middenvelders met de beste statistieken in de Serie A. Ik heb Schouten in zijn tijd bij Excelsior al een pareltje genoemd. Maar dan gaat hij naar Italië en dan verdwijnt hij uit beeld. Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of FC Twente tekent, staat hij over drie maanden in het Nederlands elftal." Realistisch is dit overigens niet, want Schouten heeft door zijn goede prestaties inmiddels een marktwaarde van 8,5 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties