Eerste elftal

"Als je zo het hele seizoen speelt, deed je mee om de titel"

"Als je zo het hele seizoen speelt, deed je mee om de titel"

Het was zondagmiddag genieten in de Grolsch Veste. Er werd niet alleen met 4-0 gewonnen, maar Heerenveen werd af en toe van het kastje naar de muur getikt. FC Twente haalt de afgelopen wedstrijden een hoog niveau en Kenneth Perez vindt het dan ook zonde dat de ploeg slechts vijfde is geëindigd, vertelt hij in gesprek met aanvoerder Robin Pröpper.

"Goh, wat waren jullie goed", begint Perez tegenover de aanvoerder. Pröpper knikt en bevestigt het. "Het was weer genieten af en toe. We hebben Heerenveen van links naar rechts gespeeld. Dat is onze verdienste, heel mooi." Heeft Pröpper ook genoten van de eerst helft? "Ja, je hoort het publiek en de sfeer. Lekkere voetbalmiddag, natuurlijk geniet je dan. Zeker als je de wedstrijd winnend afsluit."

Oud Twente-speler Perez vindt dat er voor FC Twente veel meer ingezeten had. "Kenneth zei, als je zo het hele seizoen speelt, win je de titel", aldus ESPN-analist Pascal Kamperman. "Dat is ons niet gelukt", lacht Pröpper. "Wij balen ook ontzettend, we weten dat er veel meer inzat. Maar ook omdat de bovenste drie veel punten lieten liggen", stelt hij. "Maar ik ben het wel met hem eens, wij kunnen zo'n hoog niveau halen af en toe. Dat is vooral in thuiswedstrijden gebleken. Maar we konden het niet doortrekken en dan sta je in de play-offs."

Is het contrast tussen de onder- en bovengrens dan te groot? "We hebben uitwedstrijden ook best goed gespeeld en kansen gecreëerd. Dan moet je iets meer geluk hebben met het afmaken daarvan, dan hadden we meer naar boven kunnen kijken. We hebben daarin te veel laten liggen."

Hoe neemt FC Twente dat mee naar volgend seizoen? "Dat moeten we nog wel analyseren. Maar als je puur naar onze uitwedstrijden kijkt, we hebben zoveel kansen gecreëerd. We hebben veel verbeterd ten opzichte van vorig seizoen waarin wij vierde werden. We moeten daarin verbeteren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties