Eerste elftal

Ambitieuze Brama gaat Bruggink ondersteunen in zoektocht naar nieuwe spelers

Ambitieuze Brama gaat Bruggink ondersteunen in zoektocht naar nieuwe spelers

Wout Brama heeft de ambitie om in de toekomst technisch directeur van FC Twente te worden. Hij begrijpt echter dat dit niet zomaar gaat en wil in meerdere keukens in binnen- en buitenland gaan kijken voordat hij zo'n functie gaat vervullen. De eerste club waar hij de technische tak gaat analyseren is het vertrouwde FC Twente.

Brama krijgt een ondersteunende rol in het technisch management. Daarnaast wordt hij betrokken bij de scouting van nieuwe spelers. "Ik zit bij de technische overleggen, denk strategisch mee en ga Arnold Bruggink ondersteunen. Ik denk dat ik daar veel van kan leren en misschien komt me dat in de toekomst nog van pas", verklaart de 37-jarige oud-aanvoerder in gesprek met TC Tubantia.

Belangrijke zomer op komst

Aankomende zomer zal Jan Streuer nog technisch adviseur van Bruggink zijn en krijgt Brama dus een ondersteunende rol. Michel Doesburg is na het vertrek van Patrick Busby de nieuwe Hoofd Scouting. Voor het nieuwe team is er gelijk een belangrijke zomer op komst. FC Twente gaat volgend seizoen waarschijnlijk acht wedstrijden in een Europese groepsfase spelen, waardoor er een brede en kwalitatief goede selectie nodig is.

Ambitieuze plannen Brama

Brama heeft ambitieuze toekomstplannen. Hij wil graag technisch directeur worden bij FC Twente, maar om dat te bereiken heeft hij nog een aantal stappen te zetten. De plannen van Brama werden vorig jaar al omgeschreven door Aad de Mos bij ESPN. Hij werd gevraagd om advies uit te delen aan de voormalig middenvelder en vertelde precies wat Brama van plan is.

"Ga kijken bij Atalanta in Italië en Union in België, hoe die dat doen", zei De Mos. "Hoe komt het dat die ploegen allemaal zo hoog staan, tussen de allergrootsten? Dat heeft te maken met goede ogen en de juiste mensen aantrekken met weinig geld. En houd die helikopterview. Je moet niet denken dat er alleen in Nederland goed voetbal is. Je hoeft niet altijd 4-3-3 te spelen. Je moet dat allemaal meenemen. Als hij slim is, en dat is hij, gaat hij zich niet alleen in Twente, maar ook elders oriënteren." Brama moest lachen om het advies. "Hij omschrijft een beetje mijn plan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties