Eerste elftal

Analisten vrezen voor Ajax: "FC Twente is veel verder"

Analisten vrezen voor Ajax: "FC Twente is veel verder"

Om 14:30 uur wordt in de Grolsch Veste de aftrap verricht voor de kraker FC Twente - Ajax. FC Twente is nog altijd zonder puntverlies in de eredivisie en hoopt deze reeks vanmiddag te verlengen naar vier wedstrijden. Ajax verspeelde al vier punten en Karim El Ahmadi verwacht dat Ajax ook vandaag een zware wedstrijd tegemoet gaat. "Als team is FC Twente veel verder dan Ajax", aldus de stelling van de oud-speler van de Tukkers.

ESPN-analist Kees Luijckx is het daarmee eens. "Vlap vanaf links doet het erg gevaarlijk. De buitenspelers zijn bloedgevaarlijk. Ricky van Wolfswinkel vanaf de bank is een wapen. Alleen de blessures van Smal en Brenet doen FC Twente wel pijn."

Ook oud-Ajacied Marciano Vink deelt de mening van El Ahmadi. Dit komt mede door de vele nieuwe spelers die Ajax deze zomer heeft aangekocht. "Ajax begint elke week vanaf nul, omdat er geen tijd geweest is voor automatismen. Maurice Steijn heeft korte trainingssessies in de hoop dat er iets valt. Het is heel erg zoeken naar vastigheden."

Aan de andere kant heeft Oosting de zaken wel op orde. "Hij zet de tegenstander helemaal vast aan de zijkant en dan slaan ze heel snel toe. Ajax is gewaarschuwd. Ze willen lekker breien in de opbouw, maar dat is echt iets waar FC Twente op wacht."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties