Eerste elftal

Arbeid-rustverhouding FC Twente bekritiseerd: "Jonge jongens moeten meer doen"

Arbeid-rustverhouding FC Twente bekritiseerd: "Jonge jongens moeten meer doen"

De spelers van FC Twente krijgen onder trainer Ron Jans veel rust. Zo waren een aantal spelers vorige week een dag vrij toen FC Twente een oefenwedstrijd speelde tegen VfL Bochum en was de selectie afgelopen weekend sowieso vrij. Dit komt doordat Jans de arbeid-rustverhouding heel belangrijk vindt. Clubwatcher Leon ten Voorde vindt echter dat de spelers van FC Twente wel heel vaak vrij zijn.

"Jans vindt dat rust ook heel belangrijk is en dat ben ik met hem eens", vertelt Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Maar ik vind dat ze bij Twente met de jonge spelers meer kunnen en moeten doen, meer moeten werken. Dat is mijn stokpaardje."

Ten Voorde geeft Max Bruns, de twintigjarige vierde centrale verdediger van FC Twente, als voorbeeld. "Die heb ik best bekritiseerd, die speelde tegen Go Ahead Eagles heel slecht. Maar eigenlijk is het helemaal niet eerlijk om zo'n jongen zo te beoordelen, want hij speelt bijna nooit, heeft geen ritme. Tegen Ajax deed hij het prima, maar toen speelde hij ook opeens vanuit het niets."

Ten Voorde ziet dat dit soort jongens niet zo veel doen. De reserves lopen na een wedstrijd uit en zijn een dag later meestal vrij. Nu was dat niet het geval in verband met de wedstrijd tegen VfL Bochum. Er stond maandag een uitlooptraining op het programma. Door de wedstrijd tegen Bochum was de training van dinsdag ook niet zo zwaar.

"Dus dan doet zo'n jongen als Bruns weer bijna niks", zegt Ten Voorde. "Hij speelde dan op woensdag wel de hele wedstrijd tegen Bochum, dus daar had hij wel ritme. Maar normaalgesproken was hij na twee dagen alweer vrij geweest. Ik vind dat zij meer moeten doen. Ze doen ongetwijfeld wat in hun eigen tijd, maar ik vind dat ze meer op het veld moeten doen."

"Ron Jans denkt daar anders over en ik kan het Jans niet verwijten dat hij niet presteert. Twente kan er niks aan doen dat dat soort jongens geen competitie hebben. Die moeten eigenlijk gewoon elke week spelen, zoals Heracles dat deed onder Wormuth. Die speelden elke week een wedstrijd. Bij Twente spelen ze bijna nooit een wedstrijd", aldus de clubwatcher.

"Jans vindt rust heel belangrijk. Hij werd vierde met een best volwassen groep die daarbij denk ik wel rendeert, laat dat ook duidelijk zijn. Nu staan ze vijfde, dus ik heb geen enkel recht van spreken, maar toch vind ik daar iets van. Ik heb het er vaak met Jans over gehad en hij is het niet met mij eens."

Ten Voorde vindt toch dat de reserves en jongere spelers echt meer moeten doen. "Waarom gaan zij op maandagmorgen na een wedstrijd tegen AZ niet, aangevuld met academiespelers, met twaalf man het veld op een uurtje voor een goede training? Ik zou dat doen. Ik zou het ook leuk vinden als ik trainer was", besluit de clubwatcher.

Poll

Is het goed dat de spelers relatief vaak rust krijgen of zou er toch meer arbeid verricht moeten worden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties