Eerste elftal

Arno Vermeulen schrijft FC Twente af als titelkandidaat: "Kost bakken vol punten"

Arno Vermeulen schrijft FC Twente af als titelkandidaat: "Kost bakken vol punten"

FC Twente wist afgelopen zondag wederom een uitwedstrijd niet te winnen. Van de eerste tien uitwedstrijden van het seizoen werden er maar twee gewonnen. Vijf keer werd gelijkgespeeld en drie keer gingen de Tukkers met een nederlaag naar huis. Voor NOS-commentator Arno Vermeulen is dit genoeg reden om FC Twente niet meer als titelkandidaat te bestempelen.

"Ze kunnen geen uitwedstrijden winnen", vertelt Vermeulen in de NOS Voetbalpodcast. "Ze hebben maar twee keer een uitwedstrijd gewonnen en heel veel gelijkgespeeld. Dat kost gewoon bakken vol met punten. Het verschil met Feyenoord is nu zes punten, dus voor mij zijn ze geen titelkandidaat meer. Ik vind Feyenoord titelkandidaat nummer één."

Het verschil tussen FC Twente en de top vier wordt gemaakt op basis van uitduels. Op het gebied van thuiswedstrijden doet geen enkele eredivisieploeg het namelijk beter dan de Tukkers. Qua wedstrijden op vreemde bodem zijn er echter liefst acht ploegen die het beter doen, waaronder de gehele top vier. AZ heeft maar liefst veertien punten meer behaald in uitduels, Ajax dertien. Hierbij moet wel gezegd worden dat beide clubs één uitduel meer hebben gespeeld. Feyenoord heeft tien punten meer dan FC Twente in uitwedstrijden, PSV drie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties