Assist en doelpunt Taha helpen Marokko Onder 23 naar finale Afrika Cup

Younes Taha heeft opnieuw een belangrijke rol opgeëist bij Jong Marokko. De kersverse aankoop van FC Twente scoorde in de laatste poulewedstrijd van de Afrika Cup Onder 23 de enige en winnende treffer. Dinsdagavond stond de halve finale op het programma en opnieuw liet hij zijn voeten weer spreken. Taha mocht in de 77e minuut invallen bij een 1-1 tussenstand.

Dit bleek tevens de eindstand van de wedstrijd waarna een verlenging volgde. In de 108e minuut gaf Taha een schitterende voorzet vanaf rechts die door zijn collega El Ouazzani in het doel werd gewerkt. Vlak voor tijd volgde helaas toch nog een teleurstelling, want Mali kwam langszij. Strafschoppen moesten uit gaan maken wie er door ging naar de finale.

Dat werd Marokko omdat Mali zowel de eerste als de laatste strafschop miste. Taha scoorde de derde namens Marokko. Aanstaande zaterdag staat de finale op het programma. Dan neemt Marokko het op tegen de leeftijdsgenoten van Egypte dat de andere halve finale met 1-0 won van Guinee. De aftrap is zaterdagavond om 22:00 uur.