Eerste elftal

Assistent FC Twente verklaarde Van Wolfswinkel voor gek, nu lonkt Champions League

Assistent FC Twente verklaarde Van Wolfswinkel voor gek, nu lonkt Champions League

Vanaf aankomend weekend gaan we de laatste tien speelrondes van het eredivisieseizoen in. De spanning zal stijgen en de druk zal toenemen voor FC Twente in de strijd om de derde plaats en daarmee plaatsing voor de derde voorronde van de Champions League. Het behalen van deze plaats leeft enorm in Twente, ook binnen de club.

"Je begint vanaf nu af te tellen", zegt Ricky van Wolfswinkel in gesprek met TC Tubantia. "Je gaat de afstanden op de ranglijst steeds beter zien. Wij hebben de focus op plek drie. Dat leeft niet alleen in de groep heel erg, maar in de gehele club. Daarom zijn deze punten ook zo belangrijk. Iedereen denkt van tevoren: ach, Vitesse, kijk eens waar ze staan. Maar ze hebben gewoon goede spelers."

"Ik weet nog wat de clubleiding zei toen ik bij FC Twente kwam: We proberen nu achtste te worden. Om daarna rustig stapjes te zetten. We werden dat seizoen vierde, het jaar erop vijfde en nu staan we derde. In ons eerste jaar zeiden Vlap en ik al dat we Europees voetbal naar Enschede wilden halen. Toen werd ik door menig assistent-trainer voor gek verklaard", doelt de spits op Ivar van Dinteren, nu hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. "Dan kreeg ik het stukje, waarin ik dat gezegd had, doorgestuurd met de tekst: Wat denk je zelf, pik. Met andere woorden: Doe even normaal."

"We hebben in drie jaar wel iets moois neergezet met de club en dat willen we nu bekronen met de derde plek. Als we dat halen hebben we het fantastisch gedaan. Maar daarvoor moeten we elke week keihard aan de bak, dat hebben we tegen Vitesse wel gezien. Met een beetje pech had je hier hele dure punten laten liggen", besluit Van Wolfswinkel. Aankomende zaterdag om 18:45uur wordt Sparta Rotterdam ontvangen in De Grolsch Veste, een week later gaat FC Twente op bezoek bij PSV.

Assistent FC Twente verklaarde Van Wolfswinkel voor gek, nu lonkt Champions League

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties