Eerste elftal

Assistent-trainer De Visscher droomt van trainerschap bij Schotse voetbalclub

Assistent-trainer De Visscher droomt van trainerschap bij Schotse voetbalclub

Jeffery de Visscher verlengde afgelopen vrijdag zijn contract bij FC Twente tot medio 2026. De assistent-trainer maakt al sinds 2021 deel uit van de technische staf. Ook kwam hij in het verleden uit voor FC Twente. Als rechtsbuiten speelde hij 24 wedstrijden voor de Tukkers, waarin hij één doelpunt scoorde. Na het avontuur bij de club uit Enschede hoopt hij aan de slag te kunnen bij het Schotse Aberdeen.

Tussen 2007 en 2009 kwam De Visscher uit voor de Schotse voetbalclub. Hij kwam 38 keer in actie, hierin wist hij twee keer het net te vinden en gaf hij zeven beslissende voorzetten. Momenteel is de 43-jarige assistent-trainer van de Tukkers bezig met het halen van zijn UEFO pro licentie, zodat hij hoofdtrainer kan worden.

"In Nederland moet je je kwalificeren voor zo'n licentie. Er kunnen maar twaalf mensen kwalificeren, terwijl er maar liefst tweehonderd trainers zijn die het willen halen", vertelt hij in gesprek met The Press and Journal. Voor nu richt hij zich op FC Twente. "Mijn doel nu is om de beste assistent-trainer voor de hoofdtrainer te zijn en daarmee het team helpen waar ik kan."

Al heeft hij een doel voor in de toekomst. "Het is een kleine droom, maar ik hoop ooit dat ik deel uit mag maken van de technische staf van Aberdeen. Ik zou dat echt heel graag willen, dat is echt één van mijn doelen." De Visscher legt uit waarom. "Het waren de beste achttien maanden bij een club. Aberdeen heeft een speciale plek bij mij en mijn familie, want mijn jongste dochter is daar geboren."

Al oordeelt hij dat het voetballend gezien bij Aberdeen beter kon. "Het was niet mijn beste periode. Ik weet dat ik niet leverde wat ik kon. Zo simpel is het. Ik had het veel beter kunnen doen. Ik ben altijd een beetje gefrustreerd als je weet dat je meer kan doen, maar het niet laat lukken. Ik zou willen dat ik het beter had gedaan. Het was namelijk een plezier om voor Aberdeen te spelen, in het stadion en voor de supporters", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties