Eerste elftal

Assistent-trainer De Visscher ziet FC Twente opbloeien: "Het gaat heel erg goed"

Assistent-trainer De Visscher ziet FC Twente opbloeien: "Het gaat heel erg goed"

Jeffery de Visscher is assistent-trainer van Joseph Oosting. Ron Jans haalde hem drie seizoenen geleden bij de technische staf van het eerste elftal. Onlangs verlengde hij zijn contract tot medio 2027. Hij vertelt over hoe de afgelopen seizoenen zijn verlopen, zijn rol in de staf en de manier waarop de club omgaat met talenten uit de eigen jeugdopleiding.

De assistent-trainer blikt terug op zijn tijd in de technische staf. "In het eerste seizoen werden we vierde. Vorig jaar eindigden we op de vijfde plek, dus kwamen we in de voorrondes van de Champions League. Na de overwinning op PEC Zwolle dit seizoen hebben we ons gekwalificeerd voor de voorrondes van de Champions League. Het gaat dus heel erg goed", vertelt hij in gesprek met Press and Journal.

De Visscher heeft een aantal verantwoordelijkheden als assistent-trainer. Zo is hij altijd aanwezig bij de trainingen van de ploeg en maakt hij individuele ontwikkelingsplannen voor de spelers. Ook neemt hij de leiding over de aanvallende spelhervattingen en is hij de schakel tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.

De 43-jarige Almeloër legt uit wat het idee van de club is omtrent de jeugdopleiding. "Wij proberen jonge spelers te ontwikkelen. We willen een hoop spelers van onze eigen academie in de selectie. Als zij het goed doen dan worden ze interessant voor andere clubs en kunnen we ze verkopen. Een voorbeeld is centrale verdediger Mees Hilgers, hij is uit de eigen jeugd en heel erg goed", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties