Eerste elftal

Assistent Vitesse waarschuwt Oosting: "Dat gaan we tegen hem gebruiken"

Assistent Vitesse waarschuwt Oosting: "Dat gaan we tegen hem gebruiken"

Nicky Hofs en Joseph Oosting schepten tijdens de jarenlange samenwerking bij Vitesse een band voor het leven. Zaterdagavond gaat Hofs het als assistent-trainer van Vitesse opnemen tegen het FC Twente van Joseph Oosting. Daarbij wil de geboren Arnhemmer de kennis die hij heeft over Oosting tegen de hoofdtrainer gebruiken om de drie punten in het GelreDome te behouden.

"Ik ken de denkwijze van Joseph", vertelt Hofs in gesprek met de Gelderlander. "We hebben samen een visie geschreven. Bij de jeugd. Natuurlijk heeft hij die weer vernieuwd en aangescherpt. Maar ik ken zijn spelprincipes. En dat gaan we nu zeker tegen hem gebruiken. Je moet alles in de strijd gooien."

Wat is de kracht van Oosting? "Twente heeft vaste spelpatronen. Structuur. Precies zoals Joseph dat wil. Hij zei ook altijd: 'Jij bent meer van de details'. We vulden elkaar zo goed aan. Ik zorgde ook wel dat hij rustig bleef. Joseph kan ongeduldig zijn, zullen we maar zeggen. Haha. Maar hij heeft mij ook richting gegeven. Ik heb veel van hem geleerd. Hij praat graag met spelers. Maar dan wel op het veld. 'Je moet het gras ruiken', zei hij dan altijd. We kennen elkaar heel erg goed. Onze band is wel speciaal."

Het doet Oosting pijn om Vitesse in de huidige situatie te zien. "Ik had Vitesse liever in andere omstandigheden gezien. Maar het is zoals het is." Daarom zag Hofs een compromis wel zitten. "Ik heb nog voorgesteld: 'Laten we de punten delen'. Daar ging hij niet mee akkoord. Nou, dan pakken wij er maar drie", besluit de assistent-trainer van Vitesse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties