Eerste elftal

Assistkoning en meest beslissende speler, maar Rots blijft mikpunt van criticasters

Assistkoning en meest beslissende speler, maar Rots blijft mikpunt van criticasters

FC Twente heeft zich herpakt na de onnodige 1-0 nederlaag uit bij RKC Waalwijk. Afgelopen woensdag werd met 1-0 gewonnen van Vitesse en afgelopen zaterdag met dezelfde score van sc Heerenveen. Voetballend ging het in beide wedstrijden stroef, maar het doel werd uiteindelijk wel gevonden. Tegen Vitesse scoorde Steijn en tegen sc Heerenveen Vlap. In beide gevallen was Daan Rots de aangever waardoor de man uit Groenlo met vijf assists de assistkoning is van de eredivisie. Een plek die hij moet delen met Feyenoord-aanvaller Stengs.

Na zeven wedstrijden in de eredivisie staat de teller nu op vijf assists en één goal. En hoewel hij tegen Vitesse en sc Heerenveen beslissend was door het geven van de eindpass, kreeg hij van de supporters twee keer het slechtste cijfer. Na de wedstrijd tegen Vitesse kreeg hij met een 5,1 één van de twee onvoldoendes. De andere ging naar Van Wolfswinkel die een 5,2 kreeg voor zijn optreden.

Bericht gaat verder onder de afbeelding

Cijfers FC Twente - Vitesse

Assistkoning en meest beslissende speler, maar Rots blijft mikpunt van criticasters

Cijfer FC Twente - sc Heerenveen

Na sc Heerenveen kreeg Rots wederom het laagste cijfer. Deze keer net geen onvoldoende, want hij bleef steken op een 5,5. Ook deze keer kreeg de dienstdoende spits het op één na laagste cijfer. Ugalde keerde terug in de basis ten koste van Van Wolfswinkel, maar heeft dit seizoen grote moeite zijn vorm te vinden. De teller van de Costa Ricaan staat in de eredivisie nog altijd op nul goals, al gaf hij al wel twee belangrijke assists. Hij kreeg een 5,7 voor zijn optreden tegen sc Heerenveen.

Bericht gaat verder onder de afbeelding

Assistkoning en meest beslissende speler, maar Rots blijft mikpunt van criticasters

Cerny

Rots heeft de pech dat supporters hem blijven vergelijken met Vaclav Cerny, de man die afgelopen zomer voor zo'n acht miljoen euro de overstap maakte naar VfL Wolfsburg. Of dit eerlijk is, valt te betwijfelen, want Cerny en Rots zijn twee totaal verschillende spelers die de taken anders invullen. Echter, kijkend naar de statistieken na de zevende speelronde in de eredivisie, komt Rots beter uit de bus dan Cerny vorig seizoen. Die had na zeven eredivisiewedstrijden vier goals op zijn naam staan en nul assists. Rots staan na zeven eredivisiewedstrijden op één goal en vijf assists en is hiermee tot dusver twee keer meer beslissend dan Cerny afgelopen seizoen. Ook had FC Twente toen als vijf punten meer verspeeld dan dit seizoen.

Creativiteit en noodverbanden

Feit is wel dat er een gebrek is aan creativiteit in het elftal na het wegvallen van Cerny en natuurlijk ook de onberekenbare Misidjan. Aanvallende middenvelder Vlap als linksbuiten blijft een noodverband. Hoewel Vlap wekelijks één van de beste is op het veld, ontbreekt het simpelweg aan creativiteit op de linkerflank. Een andere oorzaak is het ontbreken van Gijs Smal en Joshua Brenet die vorig seizoen samen 23 (!!) keer beslissend waren. Smal scoorde twee keer en gaf tien assists. Op zijn plek speelt nu middenvelder Regeer. Brenet scoorde zeven goals en gaf vier keer de beslissende eindpass. Sampsted speelt iedere week beter, maar in de eredivisie is het aanvallende rendement nog nul.

Toch worden de punten, op RKC-uit na, wel gepakt. Dit terwijl de nummer tien Vlap als linksbuiten staat, de voor vier miljoen euro aangetrokken Ugalde nog droog staat, de beide backs geblesseerd zijn en ook linksbuiten Ünüvar door een blessure tijdelijk buitenspel staat. Op de achtergrond heeft Oosting ook nog Eiting en Van Bergen die hij in kan passen. Laatstgenoemde is van origine een rechtsbuiten en aast op de plek van Rots. Maar haal je als trainer zomaar de meest beslissende speler uit het elftal?

Wat vind jij? Laat het weten via de onderstaande poll.

Poll

Waar hoort Daan Rots?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties