Eerste elftal

AZ-directeur Eenhoorn als opvolger Van der Kraan? "FC Twente heeft meer potentie dan AZ"

AZ-directeur Eenhoorn als opvolger Van der Kraan? "FC Twente heeft meer potentie dan AZ"

FC Twente is er nog altijd niet in geslaagd om een geschikte opvolger te vinden voor Paul van der Kraan. De club heeft diverse gesprekken gevoerd met diverse kandidaten, maar de juiste persoon is nog niet gevonden. Een naam die vorig jaar ook al eens werd geopperd is die van Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van AZ. Clubwatcher Leon ten Voorde is van mening dat FC Twente het gewoon moet proberen en legt uit waarom.

"FC Twente moet misschien toch maar een visje uitgooien naar Alkmaar, naar Robert Eenhoorn. Dan kun je zeggen dat hij vast zit bij AZ, die ploeg doet het geweldig en is een voorbeeld voor voetballend Nederland. Dat klopt allemaal, maar het is ook een beetje het kabbelende beekje." Ten Voorde denkt dat Eenhoorn misschien wel open staat voor een nieuwe uitdaging bij een club met meer potentie dan AZ.

"Bij AZ is onlangs Alex Kroes binnengekomen", vervolgt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Die was ook kandidaat om bij FC Twente algemeen directeur te worden. Hij was groot aandeelhouder van Go Ahead Eagles en is daar weggegaan. Hij was ook in beeld bij Ajax als opvolger van Marc Overmars, maar daar is Van der Sar voor gaan liggen. Dat is dus wel een mannetje en die heeft op dit moment een hele vage functie waarvan je meteen dacht: Hm. Die is wel binnengehaald met het oog op de nabije toekomst."

"Je kunt oneerbiedig zeggen dat Kroes op dit moment chef lege dozen is, dus die krijgt daar vroeg of laat een meer bepalende functie. Ik weet niet hoe Eenhoorn daar in staat, maar FC Twente is voor zo'n man wel een geweldige uitdaging. FC Twente heeft qua potentie ook meer dan AZ. AZ heeft natuurlijk die academie met het achterland van Amsterdam en een geweldige reputatie. Maar qua clubgrootte is FC Twente voor mensen uit het voetbal een geweldige uitdaging om daar een stabiele nummer vier of vijf van Nederland van te maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties